Fažana: U ponedjeljak rušenje bivšeg Badela

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

Sljedećeg ponedjeljka može se očekivati početak rušenja derutnog pogona Badela u Fažani, čulo se na sjednici Općinskog vijeća u ponedjeljak. Nakon Badela, trebala bi na red za rušenje doći i bivša Istarska tvornica stakla.

Donačelnik Radomir Korać, na pitanje vijećnika Marija Predana kada će konačno početi rušenje, rekao je da mu je u ponedjeljak glavni inženjer tvrtke Liberty, koja u vlasništvu ima bivši Badelov pogon i tvornicu stakla, rekao da su podnijeli zahtjev Uredu državne uprave za izdavanje dozvole za rušenje. Takvu dozvolu, rekao je Korać, mogli bi izdati za pet dana, pa ako zaista bude tako, nema razloga da strojevi u stare objekte ne uđu početkom sljedećeg tjedna.

Načelnica Ada Damjanac navela je da je u ponedjeljak s tvrtkom Liberty potpisan i sporazum o uklanjanju objekata.

- Konačno smo dočekali da se to ruglo ukloni. Iz Libertyja su tražili da im se prizna kubatura postojećih objekata prilikom obračuna komunalnog doprinosa. Vjerujem da će s rušenjem brzo krenuti, a ako bi bilo potrebno, spremni smo produžiti im rok i nakon 15. lipnja, kada nastupa zabrana izvođenja radova u ljetnoj sezoni, rekla je načelnica Fažane Ada Damjanac.

Podsjetimo, Liberty na mjestu bivših tvornica, koje već godina nagrđuju sjeverni dio fažane uz more, planira izgradnju turističko-rezidencijalnog kompleksa.

Prikupljanje pomoći za poplavljena područja

I Općina Fažana uključila se u humanitarnu akciju za pomoć stanovništvu poplavljenih područja u suradnji sa svojim vatrogascima, CrveniM križem, Caritasom, volonterima i drugim aktivistima.

Hrana s dužim rokom trajanja poput konzervi i higijenske potrepštine prikupljat će u utorak i u srijedu u Multimedijalnom centru u Fažani, od 8 do 11 sati. Iz Općine saznajemo i da je MUP-ovo odmaralište u Valbandonu pokrenulo akciju prikupljanja odjeće. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter