Fažana u minusu 15 milijuna kuna!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Fažanski proracun, odnosno njegovih 66 posto, bivša vlast je izradila na temelju pretpostavki. Od prodaje pet gradevinskih parcela površine od 570 do 810 kvadrata, do koje do dan-danas nije došlo, planiralo se utržiti 18 milijuna kuna, osam milijuna kuna trebala je donijeti naplata komunalnog doprinosa te tri milijuna porez na promet nekretninama. To je ukupno 29 milijuna koji se nisu slili u kasu tešku 44 milijuna. Znaci da su oko dvije trecine proracuna bile samo pretpostavka, a i problem je što je zgotovljen veci dio infrastrukturnih radova po opcini koji nemaju pokrice jer su sredstva potrošena, što je više nego zabrinjavajuce", saznajemo od fažanske nacelnice Ade Damjanac.

Koliki je tocno fažanski minus znat ce se krajem tjedna, a neslužbeno se procjenjuje da se radi o 15 milijuna kuna! Damjanac od mjera koje ce poduzeti za izlazak iz financijske krize navodi prodaju gradevinskih parcela. Osim kod nas, oglasit ce ih u Sloveniji, Italiji i Rusiji jer i nakon treceg javnog natjecaja zainteresiranih za kupnju nije bilo. To je najveca nada za proracun. No ukoliko se uskoro ne utrži tih planiranih 18 milijuna kuna, jedna od varijanti je kreditno zaduženje Opcine, a druga smanjivanje cijene parcela.

- Apsolutno smo protiv smanjivanja cijena jer je to obezvrjedivanje zemljišta, prodaja obiteljskog srebra, ali i to ce se desiti u najgorem slucaju, složni su Damjanac i njezin zamjenik Radomir Korac.


Podijeli: Facebook Twiter