Fažana: U četvrtak nadmetanje za parcele vrijedne 18,5 mil. kn

Kvadrat na jugu Fažane košta između 350 i 400 eura (N. LAZAREVIĆ)
Kvadrat na jugu Fažane košta između 350 i 400 eura (N. LAZAREVIĆ)

Javno nadmetanje za 17 nekretnina u vlasništvu Općine održat će se u Fažani u četvrtak ujutro. Neke su nekretnine, poput dvije okućnice, oglašene u kunama, druge pak u eurima, a zbroje li im se početne cijene ukupna im vrijednost iznosi 18,5 milijuna kuna!

Na natječaju su ponuđene nekretnine koje se već neko vrijeme nude tržištu po nemaloj cijeni - za primjer, na komunalno opremljenom i strancima atraktivnom području Fažana jug 2 nedaleko od mora cijene kvadrata kreću se između 350 i 400 eura! Tako od četiri parcele od oko 800 kvadrata na tom području Općina planira u kasu spremiti oko 1,2 milijuna eura.

Najskuplja je pak parcela površine 3.895 kvadrata s početnom cijenom od 506 tisuća eura, koja se nalazi s istočne strane Puljske ceste na ulazu u Fažanu, preko puta budućeg trgovačkog i sportskog centra. Cijenom je interesantna i parcela u Valbandonu, kod ulice Dragonja, površine 3.249 četvornih metara koja se nudi po početnoj cijeni većoj od dva milijuna kuna.

Općina Fažana više puta godišnje oglašava prodaju nekretnina, pa iako za mnoge uzastopce ne postoji interes, cijena im ne pada. Prodati po početnoj cijeni barem neku od njih, Općini predstavlja dobar priliv sredstava u proračunu.

Na prošlom je nadmetanju u listopadu, kada je prodana parcela na Fažani jug 2 po cijeni od 233 tisuće eura, otišla i nekretnina na sjeveru Fažane po cijeni od 612 tisuće kuna. Početna joj je cijena bila 570 tisuća, a konačna je postignuta nadmetanjem dvoje zainteresiranih, mada se ista nekretnina ranije oglašavala više od deset puta bez ikakvog interesa.

Tko god želi sudjelovati na nadmetanju, dužan je uplatiti jamčevinu od 10 posto od početne kupoprodajne cijene nekretnine za koju se natječe, a usmene ponude iznesene pred nadelažnom Komisijom ne smiju biti niže od jedan posto početnog iznosa. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter