Fažana: Trafostanicu mu postavili na kućni prag

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

"Donio sam kapital iz inozemstva, uložio ga u apartmane i ugostiteljski objekt, a oni mi nasade trafostanicu uz samu terasu. Ubijaju me s ovime", požalio nam se kroz suze Nikola Vučić iz Fažane, koji na Vodnjanskoj cesti posjeduje obiteljsku kuću, apartmane, pizzeriju i poslovni prostor. Trafostanica, koju je za naselje Proštin u utorak ujutro postavila Elektroistra, nalazi se doslovno na granici s njegovim posjedom, na metar od terase ugostiteljskog objekta, i to tako da zaklanja terasu. Vučić strahuje da će se objekt pod visokim naponom namijenjen naselju Proštin itekako negativno odraziti na poslovanje, ali i na zdravlje ljudi koji borave u blizini ovog objekta.

Ni prigovor odvjetnika nije pomogao

- Problem je što od mene nitko nije tražio suglasnost kada se izdavala lokacijska dozvola, a ovi susjedi iza rekli su mi da su njih obavijestili. Angažirao sam odvjetnika, ali je, unatoč prigovoru, lani izdana potvrda glavnog projekta. Predlagao sam da se malo pomakne položaj, da se zarotira, bio sam spreman pokriti dodatne troškove, ali ništa, kaže povratnik iz inozemstva koji je posljednjih desetak godina ulagao veliki novac u ovaj objekt. Danas je, kaže, jedan od većih privatnih iznajmljivača, objekti su mu u skladu s dozvolama, posluje bez dugova i podmiruje velike troškove, pa će, rekao je, o ovome obavijestiti i nadležna ministarstva turizma i graditeljstva.

Kaže da je, kada je širio objekt, tražio od Općine suglasnost, ali se pritom morao odreći spornih 16 kvadrata. "Odrekao sam se toga jer je to za nogostup. Ako je trebalo, dao bih i zemlju da se trafostanica postavi na drugo mjesto", kaže vidno uzrujani Vučić. (Z. STRAHINJA)

OPŠIRNIJE U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter