Fažana: Timotej Pejin predsjednik općinskog Vijeća

Timotej Pejin i Ada Damjanac (D. MEMEDOVIĆ)
Timotej Pejin i Ada Damjanac (D. MEMEDOVIĆ)

Dužnost predsjednika Općinskog vijeća Fažane obnašat će Timotej Pejin s koalicijske liste SDP-HSU, odlučili su vijećnici jednoglasno na sinoćnjoj konstituirajućoj sjednici vijeća.

- Četiri godine mandata koje su pred nama odradit ćemo kako smo i obećali, naši planovi usmjereni su napretku i uređenju mjesta. Radit ćemo na ugodnijem životu mještana općine Fažana i njenih gostiju, a očekujem da ćemo u tom duhu raditi i u vijeću, rekao je Pejin.

Uz njega, novoimenovani vijećnici s koalicijske liste SDP-HSU, koja time sa ukupno sedam od 13 vijećnika ima većinu su Sandra Piljan Lorencin, Nikša Ristić, Mario Predan, Mirko Novak, Jagoda Devescovi i Mira Šariri-Busletta.

Najveća oporbena stranka u vijeću bit će IDS koji će predstavljati Ivan Geršić, Sandra Nakić-Pavlić, Raul Marsetič i Ivan Marčeta. S kandidacijske liste IDS-a u vijeće je ušla i njena nositeljica Lorena Žunić, koja je podnijela ostavku na funkciju vijećnice, no ona nije bila podnesena u zakonskom roku pa je Žunić na prvoj sjednici službeno bila vijećnica, iako joj nije prisustvovala. U vijeće je ušao i Drago Klarić koji je bio nositelj kandidacijske liste grupe birača.

Nositeljici liste SDP-HSU za vijeće Adi Damjanac i drugom na listi Radomiru Koraću, koji su izabrani za načelnicu Općine Fažana i njenog zamjenika, mandati u vijeću miruju po sili zakona, a na sjednici su svečano prisegnuli na svoje funkcije čelnih ljudi Općine.

Dužnost prvog potpredsjednika vijeća obnašat će Nikša Ristić, izabran jednoglasno, dok će drugi potpredsjednik biti Mirko Novak koji je izabran većinom glasova, a suzdržano je bilo pet vijećnika IDS-a.

Naime, IDS je uz pomoć Drage Klarića, kao drugog potpredsjednika vijeća predložio Ivana Marčetu. Kako je objasnio Ivan Geršić, vladajuća koalicija već ima predsjednika i prvog potpredsjednika, a prema zakonskim odredbama u jedinicama lokalne samouprave gdje se biraju dva potpredsjednika, u pravilu je drugi iz stranke ili koalicije koja nije dobila najveći broj glasova. No, Pejin je odgovorio da ta odredba nije obvezujuća pa nakon što su dva potpredsjednika dobila potreban broj glasova, za Marčetu se nije ni glasalo. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter