Fažana: SDP najavio nastavak gradnje MMC-a

Članovi fažanske organizacije SDP-a na konferenciji za novinare (snimila P. LUKEŽ)
Članovi fažanske organizacije SDP-a na konferenciji za novinare (snimila P. LUKEŽ)

Izmjena Prostornog plana općine Fažana kojom će se omogućiti trgovački centar, zatim poslovni centar s parkiralištem na području nogometnog igrališta Oliva, novi sportski centar Fažane na dijelu područja bivše političke škole, premještanje vatrogasnog kampa i terminala JU NP Brijuni, uređenje dijela Pinete te prostora bivšeg Badela i tvornice stakla planovi su za nadolazeće razdoblje koje su na konferenciji za novinare naveli fažanski SDP-ovci.

- Htjeli bismo ukratko podsjetiti da smo Općinu zajedno s koalicijskim partnerom HSU-om preuzeli od tadašnje vladajuće strukture IDS-a u stanju velikih dugova, prazne kase, neriješenih mnogih problema, sudskih sporova višemilijunskih iznosa, nedefiniranih planova i velike rastrošnosti. Mnoge smo probleme anulirali, morali smo se zadužiti da pokrijemo manjkove, ali smo odlučno krenuli u realizaciju zacrtanih planova, rekao je vijećnik Mario Predan.

Najavio je i nastavak gradnje multimedijalnog centra (MMC) sljedećeg tjedna, početak gradnje groblja na Galižanskoj cesti, izgradnju oborinske odvodnje u dijelu starogradske jezgre, rekonstrukciju fekalne odvodnje u starogradskoj jezgri te u Šuridi, za što su odobrena sredstva Hrvatskih voda, izgradnju vodovodne mreže u Valbandonu te javne rasvjete duž općine. Među planovima je, istaknuo je, i početak realizacije POS stanova, izrada projekta luke Fažana zajedno s Lučkom upravom te projekta dogradnje Dječjeg vrtića Sunce u suradnji s Talijanskom unijom.

Vijećnica Jagoda Devescovi izrazila je zadovoljstvo što su na području fažanske općine poboljšani standardi u turizmu, koji je općinski prioritet.

- Malo me čudi da pojedinci, čak i oporbeni vijećnici, smatraju da ne treba toliko trošiti na uređenje plaža i šetnica. Mnogi turisti i ljudi iz naše okoline ugodno su iznenađeni koliko je Fažana u ove tri godine napredovala u odnosu na okolna mjesta, zaključila je. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter