Fažana: Romantična večer uz Gorana Karana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ljubitelji dalmatinske pisme u velikom su se broju sinoć okupili na fažanskoj rivi, gdje je održan koncert Gorana Karana. Trg ispred crkve sv. Kuzme i Damjana bio je prepun obožavatelja koji su pjevali i plesali uz pjesme splitskog pjevača.

U odličnom raspoloženju Karan je uz pratnju svog benda otpjevao brojne vlastite, ali i strane pjesme te je na taj način oduševio i turiste koji su posjetili koncert. Svojim je prepoznatljivim tenorom izveo ariju "Nessun dorma" i španjolsku "Granadu" te vlastite, pretežno ljubavne i romantične, pjesme koje su popularnost stekle u Hrvatskoj, ali i u inozemstvu.

Pjevao je "Di si rasla", "Jubin te, jubin", "Lipa si, lipa", "Ja sam samo vagabundo", "Ostani", "Tu non llores, mi querida" i brojne druge uspješnice, a predstavio je i novi album "Čovik tvoj", koji je izašao u veljači ove godine.

Karan se pobrinuo da koncert ne bude monoton, pa je tako konstantno animirao gledatelje, između pjesama je komunicirao s njima, a s nekolicinom se i našalio. Svoje zadovoljstvo koncertom, koji je trajao duže od dva sata, raspjevani i rasplesani gledatelji pokazali su pozivom Karana na bis, na kojem je otpjevao još nekoliko pjesama.

Uspješan koncert Gorana Karana, koji su posjetili brojni mještani Fažane i okolnih mjesta te turisti, organizirala je Općina Fažana u sklopu Fažanskog kulturnog ljeta.  (Napisala i snimila A. ŠIMIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter