Fažana: Riva i morska galerija ovile se u plavo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Fažanska lučica i batane u njoj i nedjelju su bile galerija na kojoj  su izložene zanimljive instalacije lokalnih umjetnika. Treću godinu zaredom na fažanskoj se rivi, u organizaciji Turističke zajednice, održala Rapsodija u plavom, manifestacija posvećena morskom plavetnilu.

U plavo osvijetljene instalacije koje su virile iz mora ili su izložene na batanama privukle su pažnju brojnih posjetitelja, posebice zbog toga što su neke od njih bile pomične i učinjene od raznih uporabnih materijala. Izloženo je 18 instalacija koje su izradili mladi fažanski umjetnici Korana Lukić Šuran, Oleg Šuran, Oleg Morović, Marina Jakulić, Tihana Rudan, Josip Modrušan, Kristijan Milohanović i Denis Verbanac.

U plavo je bio ovijen i mol nasuprot Crkve sv. Kuzme i Damjana, a na njemu su najmlađi posjetitelji fešte vodenim bojama, temperama i pastelama oslikavali ribe napravljene od ljepenke.  Na drugom kraju mola mališani su na ribe i školjke lijepili loptice od papira, a sve su radove djeca ponijela svojim kućama kao suvenir iz Fažane.

Oni skloni ukrašavanju mogli su otići na oslikavanje lica šarenim bojama i oblicima po želji. Djeca su također mogla uživati s klaunom koji je uz brojne vratolomije od balona izrađivao razne oblike. 

S druge strane rive koktel majstor brojnim je posjetiteljima pripremao plave koktele, a kod bivše tvornice stakla su se prodavale plave palačinke te pečene sardele, plava riba kao simbol Fažane. Za zabavu je bio zadužen popularni bend Night Express. (Napisala i snimila A. ŠIMIĆ)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter