Fažana: Pukla kanalizacijska cijev, sutra bez kupanja

Mjesto pucanja kanalizacijske cijevi (P. LUKEŽ)
Mjesto pucanja kanalizacijske cijevi (P. LUKEŽ)

Zbog velikog opterećenja unutar crpne stanice Badel, sjeverno od fažanskog lukobrana danas je puknuo tlačni cjevovod otpadnih voda. Sanacija će početi sutra, uz kontrolirano ispuštanje fekalnih voda putem havarijskog ispusta u more, javljaju iz Herculanee.

Pripremni radovi počeli su već danas poslijepodne pa smo tako na licu mjesta zatekli djelatnike Herculanee i riječke tvrtke Ind-eko s kamionima. Pored crpne stanice iskopana je zemlja i pronađeno je mjesto na kojem je pukla kanalizacijska cijev, a sanacija se nastavlja sutra tijekom dana. Eventualno zagađenje, kako smo saznali, nije stiglo do mora pa je plaža danas još bila prepuna kupača.  

Ako bude potrebno, radovi će se sutra nastaviti osposobljavanjem havarijskog ispusta na plaži uz parkiralište, navode u Herculanei te dodaju da je planirano trajanje radova između 24 i 48 sati. Izlijevanje fekalija u okolni teren sprječavat će se cisternama.

Sanitarna inspekcija, saznajemo u Herculanei, ispitivat će kakvoću mora tijekom radova budući da će biti donijeta privremena zabrana kupanja na potezu od 150 metara uz veliko parkiralište u kupališnoj zoni sjeverno od fažanskog lukobrana, o čemu će kupači biti obaviješteni crvenom zastavom. Osim toga, bit će izvješene i obavijesti na stranim jezicima o zabrani kupanja, uz dežurstvo na samoj plaži.

Kad rezultati ispitivanja kakvoće mora budu zadovoljavajući, ukinut će se zabrana kupanja na toj plaži te će o tome biti obaviješteni i mediji, navode u Herculanei. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter