Fažana: Pukao proracun

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rebalansom koji su u utorak usvojili vijecnici fažanski proracun za ovu je godinu s 41 smanjen na 26 milijuna kuna jer nisu ostvareni planirani prihodi od prodaje nefinancijske imovine u iznosu od 15 milijuna kuna.

Vijecnik Mirko Novak (Nezavisna lista) osvrnuo se na proracun zatraživši fakture za Feštu od srdela smatrajuci da je iznos organizacije od 62 tisuce kuna prevelik, kao i dodatni troškovi za vatromet od sedam tisuca i za usluge Komunalca od pet tisuca kuna. Isto je zatražio i za manifestaciju "Valbandon u srcu" koja je koštala 35 tisuca.

Zanimalo ga je i zašto je prometna mladež dobila dodatnih sedam tisuca kuna. Odgovoreno mu je da se radilo o dodatnim dežurstvima prometnih jedinica na raskrižju od Vodnjanske ulice prema Badelu. Vijecnika Ivana Marcetu (IDS) zanimale su pojedinosti vezane uz oborinsku odvodnju u Valbandonu.

- Kod nogometnog igrališta ce se napraviti sakupljalište za vodu koja ce se kanalima s cijevima odvuci do Lavande, a isto ce se napraviti i u ulici Kamelija. Upojni bunar ce se napraviti u Dragonji, a iz Kuntrade ce se voda odvuci do jezera. Radimo i projekt za rješavanje problematike valbandonskog jezera (Velika vala, op. n.), obrazložio je donacelnik Radomir Korac. (T. G.)

Jedna parcela ipak našla kupca

Vijecnici su usvojili odluku o prodaji gradevinskog zemljišta od 631 kvadrat na podrucju definiranom DPU-om Fažana jug 2 u iznosu od 1,8 milijuna kuna. Rijec je o prvoj prodanoj parceli na podrucju pokrivenom infrastrukturom. Kupac je slovenski državljanin koji je bio i jedini ponuditelj.


Podijeli: Facebook Twiter