Fažana: Proglašena elementarna nepogoda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Župan Ivan Jakovcic proglasio je u petak elementarnu nepogodu za podrucje opcine Fažana pogodene jakom poplavom 25. rujna, izvijestio je županov kabinet.

Opcina Fažana ce sljedeceg tjedna formirati peteroclano povjerenstvo za utvrdivanje i procjenu šteta sastavljeno od strucnjaka koje ce predložiti pet politickih snaga u vijecu, IDS, SDP, HDZ, HSU i Ladonjina Nezavisna lista, zakljucilo je fažansko opcinsko vijece. Dosad je u Opcini zaprimljeno 111 prijava šteta od poplava, izvijestila je nacelnica Ada Damjanac. Krajnji rok za prijavu štete je 9. listopada.

Istaknula je da su zbog velikog prodora vode najugroženiji bili mještani Šuride te Fažane u Vodnjanskoj, Galižanskoj, Ulici boraca, Brionskoj te Ulici boraca kao i u Valbandonu u ulicama Lavanda, Kamelija i oko Male Vale, a jedna mještanka starije životne dobi morala je biti evakuirana.

Prema neslužbenim informacijama u noci s petka na subotu na podrucju opcine Fažana palo je više od 200 litara kiše po cetvornom metru, a razlika izmedu plime i oseke bila je 1,80 metara po podacima državnog Hidrometerološkog zavoda, istaknula je Damjanac.

- Svi su se ukljucili u akciju pomoci osim Dobrovoljnog vatrogasnog društva Brijuni-Fažana koji se nisu odazvali na moj poziv, a nisu nam dostavili ni vatrogasno vozilo pa je pokrenuta inicijativa za osnivanje novog DVD-a, rekla je Damjanac. Navela je da Opcina ne može rasformirati postojeci DVD jer je to udruga, no formirat ce se drugi, za koji je vec izraden Statut. Slucaj je prijavila županijskoj vatrogasnoj zajednici.


Podijeli: Facebook Twiter