Fažana: Posebni programi za goste u pred i posezoni

Ilustracija (N. LAZAREVIĆ)
Ilustracija (N. LAZAREVIĆ)

Turistička zajednica općine Fažana organizira besplatan tečaj njemačkog jezika za privatne iznajmljivače s područja općine. Na sastanku iznajmljivača i predstavnika TZ-a održanom u petak u fažanskom Multimedijalnom centru prijavilo se 60 iznajmljivača. Njemački će se učiti dva puta tjedno po dva školska sata od veljače do svibnja 2014. u fažanskoj školi.

Na sastanku su predstavljeni i noviteti koje planira TZ u 2014. godini s ciljem produženja sezone. Naime, od Uskrsa do 20. lipnja te od 1. rujna do 15. listopada gost će moći tijekom vikend ili sedmodnevnog boravka izabrati, primjerice, tečaj pokaznog ribarenja, panoramsku vožnju brodom, program ronjenja, vožnju polupodmornicom ili sudjelovanje u Maloj ribarskoj akademiji sardela.

Za one koji vole sport i boravak u prirodi nudit će se programi Nacionalnog parka Brijuni, odnosno sportske aktivnosti koje uključuju biciklističke ture i pješačenja, jedrenje, vožnju kanuom, spa tretmane, kondicijske treninge, golf, meditaciju u prirodi.

Za kreativce i ljubitelje tradicije organizirat će se likovne radionice, izrada istarskih suvenira, učenje istarskih plesova, upoznavanje s istarskom kuhinjom.

U ponudi će biti i brojne manifestacije te tematske staze poput bike staze Vasianum, pješačke staze dobrih vibracija, itinerer tisućljetne kulture, itinerer virtualne povijesti, potraga za izgubljenim blagom koji će, smatraju u TZ-u, biti dodatni motiv dolaska gostiju. (T. GRBIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter