Fažana: Ponovo se prodaju parcele vrijedne 35 mil. kn

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prodaju čak 19 svojih nekretnina objavila je Općina Fažana, a javno nadmetanje održat će se u petak u 11 sati u zgradi Općine. Ukupna vrijednost nekretnina, prema početnoj cijeni, iznosi oko 35 milijuna kuna, od čega je za osam parcela vrijednih oko pet milijuna kuna cijena izražena u kunama, a za ostale u eurima.

Na prodaju su ponuđene manje parcele namijenjene formiranju okućnica čija je površina tek nešto veća od stotinjak kvadrata, ali i veće parcele u atraktivnim zonama pa se cijene nekretnina na ožujskom natječaju kreću od desetak tisuća eura do gotovo milijun i pol eura po parceli.

Najskuplje zemljište ima površinu od 11 tisuća kvadrata i prodaje se po početnoj cijeni od 1,479 milijuna eura. Riječ je o općinskoj parceli koja se nalazi u obuhvatu turističke zone Vila San Lorenzo, uz istoimenu staru austrijsku vilu privatnog investitora, a koja još uvijek nije stavljena u funkciju. Ta je parcela na prodaju bila ponuđena i lani u studenom, po istoj cijeni, ali za nju, kao i za niz drugih nekretnina, nije bilo zainteresiranih. Tada su od 19 parcela vrijednih 31 milijun kuna prodane samo njih tri, vrijedne 2,7 milijuna kuna.

Jedna od zanimljivijih nekretnina je i zemljište procijenjeno na pola milijuna eura, površine 3.895 četvornih metara, koje se nalazi nedaleko od bivše političke škole, ali s istočne strane Fažanske ceste. Više od dva milijuna kuna vrijedna je pak parcela površine 3.249 kvadrata u Valbandonu, točnije u zaleđu Ulice Dragonja.

Za sudjelovanje na natječaju potrebno je uplatiti i jamčevinu u visini od deset posto početne cijene nekretnine za koju se ponuditelji natječu. Nadmetanje će se provoditi usmeno, podizanjem cijene za najmanje jedan posto od početne vrijednosti nekretnine, a okončat će se po isteku tri minute od davanja najviše ponude. Pravo sudjelovanja na natječaju imaju pravne osobe registrirane u Hrvatskoj i fizičke osobe, hrvatski državljani, ali i državljani i pravne osobe iz država članica Europske unije. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter