Fažana podržava novi model Brijuni rivijere

Perojska Pineta s derutnim obketima (Arhiva/R. B.)
Perojska Pineta s derutnim obketima (Arhiva/R. B.)

Delegacija fažanske Općine na čelu s načelnicom Adom Damjanac upoznala se s detaljima novog prijedloga razvojnog programa Brijiuni rivijera koji se odnosi na lokaciju Pineta, te ga podržala. U Ministarstvu turizma razgovarali su o tome s ministrom Veljkom Ostojićem i suradnicima.

Podsjetimo, na području fažanske Pinete, sukladno Prostornom planu Istarske županije i Prostornom planu općine Fažana, izgradili bi se hotelski i apartmanski smještajni kapaciteti s 950 postelja. Kompleks bi se prostirao na ukupno 50 hektara površine, od čega je za gradnju predviđeno sedam hektara. Izgradio bi se hotel s pet zvjezdice i apartmansko naselje te središnji trg i tereni za tenis, wellness centar i bazeni.

Budući da se na prethodni međunarodni javni natječaj, kojim nije bila predviđena prodaja zemljišta, nije javio niti jedan zainteresirani ponuđač, Vlada i Istarska županija su odlučile predložiti novi, izmijenjeni model, prema kojem bi se moglo privući nekoliko ozbiljnih investitora. Novina je da bi se dio zemljišta, i to ono neposredno ispod hotela i apartmana, te nužne okućnice objekata, prodali investitoru.

Ministar Veljko Ostojić smatra da je ovaj model prihvatljiv za obje strane te da time razvoj Fažane nije upitan.

Načelnica Ada Damjanac je istaknula da je ovaj novi model prihvatljiv za Fažanu i njene žitelje, te da će Općina i Ministarstvo zajednički izraditi prijedlog novog modela ugovora.

- S takvim modelom turizma visoke kvalitete Fažana će zasigurno profitirati, a i u konačnici svi žitelji što nam je primarni cilj, zaključila je Damjanac. (C. B. GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter