Fažana: Plompa postaje multimedijalni centar

Bivša Plompa uskoro u novom ruhu (D. ŠTIFANIĆ)
Bivša Plompa uskoro u novom ruhu (D. ŠTIFANIĆ)

Nekadašnji fažanski diskoklub Plompa, nakon nedavnog nastavka temeljite rekonstrukcije, počeo je poprimati izgled budućeg multimedijalnog centra koji će zauzimati površinu od oko 900 četvornih metara.

Grubi građevinski radovi u prizemlju su pri završetku, a već su preuređene prostorije za sanitarne čvorove te predvorje, u kojem će biti šank, dok se najveći zahvati odvijaju u glavnoj dvorani, bivšem kinu, koje će biti polivalentna dvorana. U tom će se prostoru, s predviđenim dijelom za pozornicu i gledalište, održavati koncerti, kinoprojekcije, izložbe i druge općinske manifestacije, ističe donačelnik općine Fažana Radomir Korać

- Novi multimedijalni centar velika je stvar za mještane. Fažana je zaslužila ovakav prostor, jedini ovakav na Puljštini, a mladi će se moći zabavljati u samom mjestu. U prizemlju će se tijekom održavanja manifestacija moći okupiti 200 do 300 ljudi. To je prostor koji će biti ponos Fažane i, nakon groblja, najveća je investicija koju smo pokrenuli u ovom mandatu, rekao je Korać. Iznad bine, na prvom katu, uređuje se još jedna mala dvorana u kojoj će se moći odvijati aktivnosti raznih lokalnih udruga te Društva Naša djeca. Bit će preuređen i podrum, u kojem će se nalaziti spremište.

U dvorištu, između zgrade budućeg MMC-a i zgrade Općine, gdje je nekad bila tržnica, bit će ljetno kino i terasa za ljetne priredbe i manifestacije. (Piše Petra LUKEŽ; snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter