Fažana: Plodine kupcima vrata otvaraju sutra

Od vikenda se kružnim tokom vozi bez privremenih semafora (Z. STRAHINJA)
Od vikenda se kružnim tokom vozi bez privremenih semafora (Z. STRAHINJA)

Supermarket Plodina na ulazu u Fažanu otvara se sutra u 9 sati, saznali smo iz Općine Fažana. Početku rada dugoočekivanog trgovačkog centra u prilog ide i završeni kružni tok i pristupna prometnica sa županijske cesti. Promet vozila je bez regulacije privremenih semaforima na kružnom toku pušten već za vikend, a trenutno se dovršavaju posljednji radovi na okolišu i pješačkim stazama.

Gradnja trgovačkog centra riječke tvrtke Plodine na zemljištu otkupljenom od Općine Fažane u proljeće, počelo je na jesen. Radove je izvodio GP Krk, a prema prvotnim i dosta optimističnim najavama otvorenje se trebalo održati za Božić ili pred Novi godinu. Tvrtke Cesta iz Pule i Kapeloto Beton iz Galižane gradili su pak kružni tok i pristupnu cestu u režiji Općine, što je investicija vrijedna oko dva milijuna kuna. Pristupna cesta služit će i za budući nogometni centar te budući turistički kompleks Vila San Lorenzo na prostoru bivše političke škole.

U supermarketu površine od oko 1.800 kvadrata, rekli su ljetos predstavnici Plodina, bit će 65 posto prehrane i 35 posto robe široke potrošnje, ponuda će biti ista kao i u drugim objektima, samo što u Fažani neće biti ribarnice. U prizemlju će se nalaziti prodajni centar, caffe bar i skladište, na katu uredi. Prema tada predstavljenom projektu centar bi trebao raspolagati sa 145 parkirnih mjesta. U njemu će biti zaposleno 38 osoba, većinom s područja općine Fažane, a ukupni broj djelatnika, naveli su nedavno iz Plodina, mogao bi narasti i na 60. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter