Fažana, Peroj, Barbariga bez vožnji nedjeljom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od nedjelje Fažana gubi 19 vožnji na liniji 21. Igor Škatar, direktor Pulaprometa, zatražio je od Županije dozvolu za ukidanje tih vožnji.

Tako su u voznom redu ostale vožnje radnim danom na relaciji Pula - Fažana - Peroj - Barbariga u 6.20, 7.35, 11.40, 12.40, 13.45, 14.30, 15.20, 16.40 i 19.20 sati te subotom u 6.20, 11.40, 15.20 i 19.20 sati. Nedjeljom i praznikom, medutim, autobus nece uopce prometovati jer je ukinuto svih sedam vožnji.

Iako smo od Škatara htjeli saznati što je s korisnicima koji kupuju mjesecnu kartu, a nece im biti pružena dosadašnja usluga, do njega nismo uspjeli doci, ali nam je odgovor dala fažanska nacelnica Ada Damjanac.

- Mještani su me zvali i rekli da je 27. rujna na šalterima za kupnju mjesecnih karata osvanula obavijest da se karte kupuju na vlastitu odgovornost s obzirom da se od nedjelje ukidaju neke vožnje i da novac nece biti vracen, kazala nam je Damjanac.

Ponovila je da ce nabavku novih autobusa financirati samo kad postanu vlasnici udjela u tvrtki Pulapromet. Pocetkom rujna Pulapromet je, naime, zbog odbijanja Opcine Fažana da sudjeluje u sufinanciranju novih autobusa jer nema udjele u navedenoj tvrtki, vec pokušao ukinuti nekolicinu vožnji. No, tada je cestovna inspekcija Ministarstva prometa utvrdila da prijevoznik ne održava liniju 21 u skladu s navedenom dozvolom te naredila da vrati ukinute vožnje.

Škatar je, medutim, za rješenje zatražio pomoc Županije te nedavno zatražio dozvolu za ukidanje nekolicine vožnji, a rezultat tog poteza je smanjenje vožnji od nedjelje.


Podijeli: Facebook Twiter