Fažana: Ovog ljeta 9% više noćenja nego u lani

Fažana je sve poželjnija turistička destinacija (M. ANGELINI)
Fažana je sve poželjnija turistička destinacija (M. ANGELINI)

Iako godina još nije završena, Fažana već ima brojčane pokazatelje koji govore o itekako uspješnoj turističkoj sezoni. Samo tijekom ljeta ostvareno je devet posto više noćenja nego u istom razdoblju lani, a od 1. siječnja do 4. rujna bilježe broj noćenja jednak ostvarenom u cijeloj prošloj godini.

Ovi su podaci predstavljeni novinarima na tiskovnoj konferenciji na kojoj su o dosadašnjim rezultatima govorili direktorica Turističkog ureda Fažana Melita Peroković, direktor kampa Bi Village Alex Živković i direktor kampa Pineta Damir Kostešić.

- Od osnutka općine i turističke zajednice kontinuirano bilježimo porast broja noćenja, pa smo tako sa 133 tisuće noćenja u 2002. došli na gotovo 868 tisuća noćenja ove godine, i to u svim oblicima smještaja. Posebno nas veseli učestali trend porasta broja gostiju i noćenja, što je samo potvrda zalaganju svih subjekata da Fažana zaista postane kvalitetna i poželjna turistička destinacija kako je to zacrtano u planu njenog razvoja prije deset godina, rekla je Peroković.

Najveći broj noćenja i dalje bilježe kampovi, oko 76 posto od ukupnog broja, te privatni smještaj u kojem je bilo 23 posto fažanskih turista. Najbrojniji su gosti iz Njemačke i Nizozemske, a slijede ih Slovenci, kao izuzetno važni gosti koji ovdje dolaze i u pred i posezoni, pa zatim Talijani, Hrvati i Danci. Dolasci iz svih ovih zemalja bilježe porast, osim iz Italije.

Zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima sezone izrazio je i direktor kampa Bi Village koji je ostvario 11 posto više noćenja nego lani.

Kamp Pineta zabilježio je oko šest posto više noćenja nego u istom razdoblju lani, sa značajnim porastom gostiju iz Slovenije i Austrije. Oba kampa još uvijek imaju goste pa će tek nakon zatvaranja sezone znati koliko je točno ona bila uspješna. (Patricija SOFTIĆ-MEHMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter