Fažana obilježila Dan planeta Zemlje


- Zemlja je jedini planet na kojem postoji život i kojem sedam milijardi ljudi duguje svoje postojanje zbog njegovih savršenih osobina, poruka je najmlađih i najstarijih Fažanaca koji su danas zajedno na rivi puštanjem ekoloških balona, radionicama i izložbama obilježili Dan planeta Zemlje.

Zajedničko druženje organizirali su dječji vrtići Sunce iz Fažane i More iz Valbandona, Osnovna škola Fažana, udruge umirovljenika i Turistička zajednica Fažane.

- Već deset godina dječji vrtići, osnovna škola i Turistička zajednica Fažane zajedno obilježavaju Dan planeta Zemlje, a ove godine prvi put su nam se pridružili umirovljenici. Jedan je dio aktivnosti ekologija, odnosno očuvanje okoliša, primjerice sadnjom maslina, a drugi je održivi razvoj turizma. U sklopu toga organizirane su igre za djecu poput Slovo na slovo, Potraga za izgubljenim blagom Fažane te Mala ribarska akademija srdela, u kojoj sudjeluju i najmlađi.

Turistička zajednica otpočetka njeguje sinergiju sa svim subjektima kreirajući turizam Fažane i nadamo se da će Fažana biti primjer održivog razvoja turizma, rekla je direktorica TZ-a Melita Peroković.

Djeca su sa svojim odgajateljicama, nastavnicama, nonama i nonićima sudjelovala u raznim zajedničkim aktivnostima. Na rivi su najmlađi crtali raznim likovnim tehnikama, s fažanskim ribarima učili su plesti ribarske mreže, a igrali su i društvene igre Memory i puzzle s ekološkim temama.

None i druge umirovljenice za djecu su pripremile gastro-delicije poput paštete od slanutka u radionici pod nazivom "Zdravlje sa stola".

U sklopu manifestacije postavljena je izložba likovnih radova djece dječjih vrtića i škole na temu "Moj planet" koja će se moći pogledati u prostorijama fažanskog TZ-a do 5. svibnja radnim danom od 8 do 15.30 sati. (Napisala i snimila P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter