Fažana: Kolone zbog krpanja asfalta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nema boljeg tajminga za sanaciju cesta nego 15. lipnja! Tako se barem može zakljuciti po postupcima Županijske uprave za ceste koja je, s Istarskim cestama kao izvodacem, u srijedu otvorila, a u cetvrtak nastavila radove na Fažanskoj cesti.

Krpanje asfalta od Valbandona do Fažane, pa i postavljeni semafori u središtu opcine, s pravom su ogorcili mještane koji godinama zazivaju uredenje prometnice a da se na njoj ništa konkretno ne zbiva.

Ocito je redovno održavanje, cime radove pravda ŽUC, trebalo pokrenuti upravo sada, kada sve gradevinske aktivnosti u opcini zbog odluke o komunalnom redu tijekom sezone staju, a domaci vozaci pocinju muku muciti s gužvama kojima doprinose vec brojni strani gosti.

Mora li to tako?


Pa mora li to tako ili se ipak blaga mediteranska klima južne Istre mogla bolje iskoristiti pa da se radovi na ovoj županijskoj prometnici ipak obave prije turisticke sezone? Iako se radi o redovitom održavanju, pojašnjava nam Biserka Griparic, u ŽUC-u zadužena za redovito održavanje prometnica, sanacija je ipak morala biti obavljena baš sada (!?).







- Na prometnici su se pojavile udarne jame, došlo je do mrežastih pukotina na asfaltu, i neravnine na kolniku županijske ceste saniraju se u sklopu redovitog održavanja. Saniranje uleknuca na potezu Valbandon - Fažana je redovito održavanje jer Istarske ceste imaju suglasnost ŽUC-a da mogu sanirati kolnik kad se pojave udarne jame, koje u roku od 48 sati treba zakrpati, rekla je Griparic.

Na naše pitanje radi li se stoga o hitnom slucaju ili o redovitom održavanju koje se moglo izvesti u neko drugo, manje prometno doba godine, Griparic je ponovila da i sanacija udarnih rupa spada u redovito održavanje, koje ce trajati nekoliko dana.

Vozace koji su u cetvrtak prije podne prolazili županijskom prometnicom na potezu Valbandon - Fažana nemalo su iznenadili brojni radni strojevi, šuma prometnih znakova i semafori koji su zbog privremene prometne regulacije umrtvili promet. Tim više što su svjesni da su "udarne jame, mrežaste pukotine na asfaltu i neravnine na kolniku" dugogodišnja zbilja ove prometnice.

Tražili obnovu ceste zbog - predsjednika


Da su se radovi mogli i prije obaviti smatra i donacelnik Opcine Fažana Radomir Korac. "Prilicno kasno su poceli raditi, mogli su krenuti s radovima prije jer sezona pocinje", rekao je Korac. Nacelnica Ada Damjanac dala je suglasnost za dva dana radova pa ce oni biti gotovi najkasnije u petak, dodao je.

Po njegovim rijecima, Opcina ima odluku o zabrani radova u sezoni najkasnije s 15. lipnja, no nacelnica može dati suglasnost za prioritetne radove ili za one koje treba završiti u odredenom roku.

- Naše je mišljenje da su trebali ranije raditi. Ali, što sad? Bit ce malo gužve, no sigurno ce biti gotovo do sutra. Tražili smo od Županijske uprave za ceste u više navrata da se renovira ta derutna prometnica jer njome prolazi i hrvatski predsjednik, mnoge delegacije, strani državnici i veleposlanici na svom putu prema Brijunima, zakljucio je Korac. (Pišu Petra LUKEŽ i Zvjezdan STRAHINJA, snimio Danilo MEMEDOVIC)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. CIJELI MOŽETE PROCITATI U TISKANOM IZDANJU OD PETKA.


Podijeli: Facebook Twiter