Fažana: Kolokvij i svečana sjednica za dan općine

Fažana (D. ŠTIFANIĆ)
Fažana (D. ŠTIFANIĆ)

Fažanski kolokvij "Fažana kroz stoljeća" održat će se sedmi put u subotu u 10 sati u fažanskoj Zajednici Talijana. Tom će prigodom biti prezentirano i šesto izdanje Fažanskog libra.

Na kolokviju će biti 13 izlagača: Ada Damjanac, Slaven Bertoša, Ilija Jakovljević, Alida Perkov, Kristina Džin, Nataša Urošević, Alojz Štoković, Igor Duda, Filip Zoričić, Olga Milotti, Liliana Vranjican, Glišo Rašković i Saša Matjašič.

Teme i autore je konferenciji za novinare predstavio Mirko Urošević, organizator Kolokvija. Načelnica Ada Damjanac najavila je svečanu sjednicu Općinskog vijeća povodom Dana Općine u nedjelju u 18 sati u Zajednici Talijana. Tom će prigodom zaslužnim mještanima, udrugama i institucijama s područja općine biti podijeljena priznanja.

- Nažalost nećemo imati kulturno-umjetnički program jer je bio planiran u Multimedijalnom centru čije je uređenje gotovo, no još nismo dobili uporabnu dozvolu. U petak je bio tehnički pregled i utvrđeno je da okoliš nije uređen, mada to nema veze sa samom zgradom. Dali su nam 30 dana da uklonimo nedostatke, što je i učinjeno tako da očekujem skoro otvaranje centra, rekla je Damjanac. (T. GRBIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter