Fažana: Kiša istjerala fekalije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pljusak koji je jutros zahvatio Fažanu, goste nije otjerao samo s ulica vec i iz jednog hotela. Uzrok tomu nije loša gradnja samog hotela ili pak loša usluga, nego nedovršen kanalizacijski sustav u staroj jezgri Fažane zbog kojeg voda prodire iz šahtova na ulice za vrijeme svakog jaceg pljuska. Iz istog je razloga po tko zna koji put zaplivalo prizemlje hotel restorana Marina na rivi.

Hotel Marina i susjedni restoran Dal Marinaio najviše su na udaru smrdljivih poplava jer se s njihove stražnje strane nalaze tri šahta, od kojih jedan od gradske septicke jame, dok je s prednje strane objekata na samoj rivi glavni šaht iz kojeg je i danas šikljala prljava voda.

Poslijepodne su stigle i cisterne Herculanee koje su zaustavile daljnje nadiranje vode, a kako nam je rekla nacelnica Ada Damjanac, to je vec drugi put u kratko vrijeme da su pulski komunalci morali intervenirati.

- Sigurno je problem i to što kanalizacija nije dovršena, ali po meni najveci faktor u tome je ipak prekapacitiranost Bi Villagea , veli Damjanac.

Da bi se problem zauvijek riješio trebalo bi napraviti kompletnu rekonstrukciju crpnih stanica i kod Badela i kod Bi Villagea, no za sada za to opcina nema sredstava. Njihov pokušaj da se ovaj projekt odradi u suradnji s vlasnikom kampa neslavno je propao, no Damjanac obecava da ce pokušati uciniti sve što se može da se ovakve stvari više ne bi ponavljale.


Podijeli: Facebook Twiter