Fažana: Izgradnja supermarketa do Božića

Članica Uprave Mirjana Palada Kmetović u ponedjeljak otvorila radove (Z. STRAHINJA)
Članica Uprave Mirjana Palada Kmetović u ponedjeljak otvorila radove (Z. STRAHINJA)

Gradilište supermarketa Plodine na ulazu u Fažanu otvorili su u ponedjeljak, bez posebne ceremonije, predstavnici te trgovačke kuće iz Rijeke i Općine Fažana. Radove po projektu Đure Ljubića izvodi poduzeće GP Krk, a trebali bi biti gotovi za manje od tri mjeseca.

Kratki skup pod kišobranima riječima je otvorila članica Uprave Plodina Mirjana Palada Kmetović.

- Ako nas posluži vrijeme planiramo završetak objekta neposredno prije Božića. Sutra se već očekuje lijepo vrijeme pa vjerujem da će nas i ubuduće tako služiti, rekla je Palada Kmetović. Parcelu sa zapadne strane Puljske ceste površine 8,5 tisuća četvornih metara Plodine su kupile na općinskom natječaju u ožujku po početnoj cijeni od 7,8 milijuna kuna.

- Nadamo se da ćemo kupovinu za Božić i Novu godinu obaviti u novom centru. Pristupna cesta i kružni tok tehnički se obrađuju da sve to bude zaokružena cjelina, rekla je načelnica Fažane Ada Damjanac. Pročelnik Ivan Orović dopunio je da je rotor na Puljskoj cesti u fazi ishodovanja građevinske dozvole.

Ljetos prilikom predstavljanja projekta fažanskim vijećnicima bilo je rečeno da će u prizemlju supermarketa, čije su dimenzije 40 sa 45 metara, dakle površine 1,8 tisuća kvadrata, nalaziti trgovina, skladište i caffe bar, dok će uredski prostori biti na katu. Asortiman trgovačkog centra odnosit će se uglavnom na prehranu, a nešto manje na robu široke potrošnje, slično kao i u drugim objektima, s tim da u ovom marketu neće biti ribarnice. Donačelnik Radomir Korać naveo je da je gradnja centra velika stvar za općinu i građane te da je to prvo veliko ulaganje u Fažanu.

- Veliki su zahtjevi građana bili da se napravi trgovački centar koji bi donio niže cijene. Zbog toga smo morali naći lokaciju koja bi bila između Fažane i Valbandona, da bude pristupačan mještanima obaju naselja, pa smo išli u izmjene Prostornog plana, proveli postupak prodaje… Od ožujka radimo na projektu kružnog toka i pristupne ceste, sada se i to rješava. Najvažnije je da će supermarket zaposliti 40 ljudi, rekao je Korać.

Plodine su već oglasile da traže radnike za supermarket u Fažani - prodavače, skladišno-transportne radnike, konobare, mesare, viličara, administratora… Rok za prijavu je 7. listopada, dakle još ovaj tjedan. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter