Fažana: Gradit će se novi Dom umirovljenika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Javna rasprava o prijedlogu petih izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja općine Fažana počinje u četvrtak 2. ožujka, a trajat će deset dana. Tim se izmjenama nastoji Prostorni plan uskladiti s lani izmijenjenim i dopunjenim Prostornim planom uređenja Istarske županije, zatim grafičke dijelove uskladiti s Uredbom o informacijskom sustavu prostornog uređenja, odrediti zasebnu zonu odlagališta građevnog otpada uz kamenolom Tambura, zvani Kava, i tako dalje.

Ucrtavat će se neke nove prometnice

Bude li prijedlog prihvaćen njime će se van snage staviti i Urbanistički plan Valbandona, da bi se, kako je rečeno na sjednici Općinskog vijeća lani u prosincu, riješilo niz "komunalnih nebuloza". Prema slovu iz općinske odluke, postojeći UPU izglasan prije desetak godina ne može se primjenjivati jer dio planiranih prometnica siječe građevne čestice, dio ih je zapriječen bespravno podignutim, a sada legaliziranim građevinama, a dio građevnih parcela uopće nema pristup javnim prometnicama. To znači da će se morati i ucrtavati neke nove prometnice, a pri izradi plana svakako će se morati daleko više računa voditi o stanju na terenu.

Kako je objasnio donačelnik Radomir Korać, previše je primjedbi na UPU Valbandona i previše je nelogičnosti na terenu, da bi se to moglo rješavati s izmjenama postojećeg plana. Potrebno ga je poništiti i pokrenuti proceduru za izradu novog, što su Općini sugerirale ranije i neke više instance. To pak ne znači da će u prijelaznom razdoblju nastupiti zastoj sa izdavanjem rješenja za gradnju jer će se zahtjevi rješavati prema važećem Prostornom planu Općine. (Zvjezdan STRAHINJA)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter