Fažana: Gradilište supermarketa otvara se za 10-ak dana

Paralelno s gradnjom Plodina gradit će se i rotor na Puljskoj cesti (Z. STRAHINJA)
Paralelno s gradnjom Plodina gradit će se i rotor na Puljskoj cesti (Z. STRAHINJA)

Građevinska dozvola za izgradnju trgovačkog centra Plodine u Fažani je dobivena, saznajemo iz općinske uprave. Dokument će uskoro postati pravomoćan te se prvi radovi mogu očekivati već za desetak dana. To bi značilo da bi gradnja centra, kako su i ljetos na sjednici Općinskog vijeća Fažane najavili predstavnici te riječke trgovačke kuće, zaista mogla biti okončana do kraja godine, odnosno da se otvorenje prvog fažanskog supermarketa upriliči prigodno pred Božić ili Novu godinu, kako se nadaju u Općini.

Da bi centar na ulazu u mjesto iz smjera Pule bio realiziran, Općina je dužna napraviti pristup s Puljske ceste. Riječ je zapravo o izgradnji kružnom toku, za koji su dobivene suglasnosti te će se radovi na frekventnoj prometnici odvijati paralelno s podizanjem supermarketa.

Zemljište površine veće od 8,5 tisuća kvadrata, na kojem će niknuti Plodine, između ceste i kompleksa bivše Političke škole, Fažana je prodala u ožujku po cijeni od 7,8 milijuna kuna. Suglasnost na projekt, što je bio uvjet za gradnju prilikom prodaje parcele, općinski su vijećnici predstavnicima Plodina dali koncem srpnja.

- Takav objekt izgradi se za tri mjeseca, rekao je tada projektant Đuro Ljubić. U objektu dimenzija 40 sa 45 metara, odnosno površine 1.800 kvadrata, nudit će se 65 posto prehrane te 35 posto ostalog asortimana. Visina zgrade predstavljene vijećnicima bit će sedam metara, a kompleks će raspolagat sa 145 parkirnih mjesta. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter