Fažana dobila podružnicu SUH-a

S osnivačke skupštine podružnice Sindikata umirovljenika Hrvatske Općine Fažana (T. GRBIĆ)
S osnivačke skupštine podružnice Sindikata umirovljenika Hrvatske Općine Fažana (T. GRBIĆ)

Ogranak Sindikata umirovljenika Hrvatske Općine Fažana postao je večeras na osnivačkoj skupštini podružnica Sindikata umirovljenika Hrvatske Općine Fažana.

Za predsjednika je izabran dosadašnji predsjednik ogranka Dario Šuran, za dopredsjednika Timotej Pejin, za tajnicu Jozefina Stanišić a za blagajnicu Marija Pjevač.

Izabrano je i predsjedništvo kojim predsjedava Dario Šuran, a sastoji se od devet članova. To su Franko Radolović, Mirjana Radišić, Milan Novak, Marija Pjevač, Timotej Pejin, Anita Moscarda, Bruno Piljan i Jozefina Stanišić.

Za predsjednika nadzornog odbora je izabran Franko Radolović, a za članove NO-a Vazmoslav Ružić i Ljiljana Šokčević. Sjedište podružnice bit će u budućem Multimedijalnom centru na adresi Ulica 43. Istarske divizije 8.

Šuran je na skupštini kojoj je prisustvovalo 74 člana podsjetio da je ogranak osnovan prije 18 godina te da u općini ima preko 1.200 umirovljenika.

- Moramo se pozabaviti kvalitetnijim sadržajima za umirovljenike na području općine i razmišljati i o domu za umirovljenike. Ne prestajemo s aktivnostima pa smo tako prošle godine još kao ogranak donijeli odluku o osnivanju Kulturno-umjetničkog društva Ulika i Boćarskog kluba koji lijepo funkcioniraju i mislim da je došlo pravo vrijeme da sazremo te smo odlučili postati podružnica, rekao je Šuran. Na skupštini je usvojen i Pravilnik o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada podružnice.

Zahvalnice za dugogodišnji rad u ogranku primili su na skupštini Neta Žiković, Kata Benazić, Marija Štoković, Anita Moscarda i Giancarlo Moscarda.

Skupštini su prisustvovali i fažanska načelnica Ada Damjanac, predsjednica Sindikata umirovljenika Hrvatske Jasna Petrović, predsjednica podružnice SUH-a Pula Neta Žiković te predsjednik županijske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika Radovan Cvek. Za kulturno-umjetnički dio programa bio je zadužen KUD Ulika. (T. GRBIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter