Fažana: Centar Plodine bi mogao biti gotov do Božića

(Z. STRAHINJA)
(Z. STRAHINJA)

Trgovački centar Plodina na ulazu u Fažanu trebao bi biti gotov do Božića, neovisno hoće li do tada biti završen i kružni tok na Puljskoj cesti, rekla je načelnica Općine Ada Damjanac. A po svemu sudeći, rotor neće biti izgrađen do novogodišnjih praznika.

- Iz tvrtke Cesta Pula traže da se zatvori kompletna prometnica da bi ubrzali radove, ali nismo u mogućnosti prekinuti promet na mjesec dana, nemamo alternativnog puta. Pulska Cesta radi užurbano, ali teško da će uz otvoren jedan prometni krak završiti kružni tok. Za očekivati je da će posao završiti krajem siječnja, rekla je Damjanac. Pa i s takvom realizacijom izvođači realno neće kasniti, jer je za radove, pokrenute u prvoj polovici studenog, određen rok od 90 dana.

Investicije vrijedne dva milijuna kuna

Paralelno s izgradnjom rotora na županijskoj cesti na ulazu u Fažanu grade se i pristupne ceste namijenjene budućem sportskom centru, supermarketu i Vili San Lorenzo, što je Općina dodijelila tvrtki Kapeloto Beton iz Galižane. Te dvije općinske investicije vrijedne su oko dva milijuna kuna, a dok se realiziraju promet će se Puljskom cestom odvijati naizmjeničnim propuštanjem vozila uz pomoć privremenih semafora.

Dok se sve praši od cestogradnje, budući market Plodina raste iz dana u dan. Radovi su otvoreni prije dva mjeseca, kada je članica Uprave riječkih Plodina Mirjana Palada Kmetović navela da prema planu namjeravaju završiti objekt neposredno prije Božića, dakle u roku nešto manjem od tri mjeseca. Supermarket takvih gabarita, još su i prije navodili predstavnici te tvrtke, zaista je moguće završiti u tom razdoblju, a kako se na licu mjesta vidi, nisu takve najave nerealne.

Kako smo čuli od općinske načelnice, predstavnici Fažane u čestom su kontaktu s Plodinama, i to upravo po pitanju realizacije dugo iščekivanog i prvog supermarketa na ovom području. Riječki trgovački lanac za izgradnju je angažirao GP Krk.

Radovi gotovi do 15. prosinca

- Plodinama je u interesu da završe do Božića i oni će odraditi svoj dio. Planiraju s gradnjom biti gotovi do 15. prosinca, vjerujem da hoće jer užurbano rade, a onda imaju desetak dana da opreme objekt, rekla je Damjanac.

Parcelu od 8,5 tisuća četvornih metara, na kojoj se podiže šoping-centar bruto površine 1,8 tisuća kvadrata, riječka je tvrtka kupila za 7,8 milijuna kuna na natječaju u ožujku kao jedini ponuđač. Već tijekom ljeta općinski su vijećnici amenovali projekt budućeg supermarketa, do jeseni su ishođene dozvole, pa je s prvim danima listopada počela i gradnja te je objavljen natječaj za zapošljavanje radnika.

Centar će, kako su ljetos objasnili predstavnici Plodina, imati asortiman kao i u drugim objektima te veličine - 65 posto prehrane i 35 posto robe široke potrošnje, s tom razlikom što u Fažani neće biti ribarnice. (Zvjezdan STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter