Fažana će dobiti trgovački centar

Trgovački centar gradit će se između Puljske ceste i bivše Političke škole (Z. STRAHINJA)
Trgovački centar gradit će se između Puljske ceste i bivše Političke škole (Z. STRAHINJA)

Parcelu od 8.564 četvornih metara na ulazu u Fažanu s lijeve strane ceste, Općina će dati na prodaju po početnoj cijeni nešto većoj od 7,8 milijuna kuna, jednoglasno su odlučili fažanski vijećnici na sjednici održanoj u srijedu. Ovo zemljište vrjednije od milijun eura, nadomak bivše političke škole, namijenjeno je gradnji trgovačkog centra koji mještani već nekoliko godina željno iščekuju.

Za realizaciju jednog tako velikog objekta izvan građevinske zone Fažana je prethodno morala izraditi i Urbanistički plan uređenja, koji je usvojen prošloga ljeta. Ukratko, obuhvat UPU-a je 1,6 hektara, za trgovački centar namijenjen je pola te površine, pri čemu izgrađenost na tom prostoru ne smije preći 45 posto. Visina objekta je prizemlje i kat, do maksimalne visine od 10 metara. Pristup će šoping centar imati s Puljske ceste (ili Fažanske, kako se kolokvijalno naziva), preko kružnog toka koji je potrebno izgraditi.

Odluka o prodaji parcele nosi u sebi niz uvjeta, što je razumljivo s obzirom na njenu vrijednost (120 eura po kvadratu) i na važnost ovog projekta za mještane. Između ostalog tu je i odredba da je kupac dužan od Općine ishodovati suglasnost na idejni projekt centra, kao i da je dužan u roku od 24 mjeseca od zaključenja ugovora započeti gradnju, a uporabnu dozvolu ishodovati unutar 12 mjeseci od početka gradnje.

Prošlog su se ljeta kao zainteresirane trgovačke kuće spominjali Plodine, Konzum, Spar-Interspar, Lidl, Billa, Eurospin… Interes ne treba čuditi s obzirom na broj turista u Fažani i činjenici da duž obale od Pule do Barbarige, nema većeg trgovačkog centra. (Zvjezdan STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter