Fausto Budicin i Igor Prahic potpisali

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Trebalo je biti strpljiv, cekati pravi trenutak i potom dobiti prava pojacanja. U Istri 1961 su to ovoga puta znalacki odradili. Trener Igor Pamic, koji ujedno vodi prijelazni rok pulskog prvoligaša, može odahnuti. Prvog dana u tjednu u kojem starta nova prvoligaška sezona za "zeleno-žute" su potpisali Fausto Budicin i Igor Prahic.

Prahic, 24-godišnji bivši mladi reprezentativac koji je nakon dobrih nastupa u Varteksu potpisao za francuskog drugoligaša Sedan trebao bi, kad se spremi i uigra s momcadi, biti igrac koji ce djelovati ispred obrane, na poziciji zadnjeg veznog, dok ce Budicin iskustvom i kvalitetom pojacati zadnju liniju.

Ovim je potezima konacno zgotovljen dio momcadi ispred golmana Mancea. Nece dvojica novih igraca odmah u vatru, jer ce trebati nešto vremena dok se pripreme i pohvataju konce igre koju ce forsirati Igor Pamic, ali sad vec jezgra momcadi izgleda kudikamo kvalitetnije s obzirom na ono što pulski klub ocekuje ove sezone u kojoj ce ispasti pet klubova, što znaci da ce se minimalno 10-12 klubova boriti za goli ostanak.

Ona osovina koju je davno, još na kraju prošle sezone, zacrtao trener Pamic, ovime je ostvarena. Iskusni Mance na golu i Karabatic i Budicin u srcu obrane, a ispred njih Andelkovic i Prahic.

S obzirom da je Pamic jasno rekao da se u ovom prvenstvu nece "umirati u ljepoti", vec "krvavo boriti" za svaki bod, s ovim igracima ce i ostali neiskusni pulski igraci dobiti potrebnu sigurnost. (Roberto CAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter