Fault predstavlja svoj prvi spot

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon nekoliko godina postojanja i dosta koncerata na kojima ih je lokalna publika mogla dobro upoznati, mladi pulski bend Fault konacno ce veceras u 20 sati u MMC-u Luka u sklopu programa "Glazbeni susreti srijedom" predstaviti prvi spot, za pjesmu "In The Night".

Bend su osnovali braca Tin i Miran Ribaric, obojica sviraju gitaru i pjevaju, a postava se konacno ustalila kada su im se pridružili basist David Vitasovic Hammer i bubnjar David Valenta.

U listopadu prošle godine na Radio Puli snimili su EP "Hope", a poznati americki producent Big Chris, medu ostalim poznat po radu sa Slashom i Fergie, izmiksao im je i producirao dvije pjesme.

Kako je bilo snimati spot, i to na Monumentima? Cujem da ste se smrzavali.

Miran: Odlicno iskustvo jer je drukcije od onog što smo do sada doživjeli. Smrzavanje nam nije ni najmanje smetalo jer je bio gušt to raditi. Jedva smo cekali da se to dogodi, cijeli život sanjaš taj feeling da uopce nešto snimaš. Malo je bilo cudno gledati sve te ljude kako za tebe nešto rade, snimaju. Nadam se da ce sve ispasti kako treba.

Tin: Lokacija je bila super. I da smo radili 24 sata, bio bi to pozitivan umor jer je to jako lijepo, nama prvo iskustvo sa spotovima. Odabrali smo Monumente - mislili smo da je to zanimljiv prostor i da ga treba iskoristiti dok još postoji, dok se sve ne poravna i netko ga kupi. Snimali smo u jednoj zgradi i nadam se da ce biti zanimljivo. Spot je režirao Igor Burlovic, uz decke iz Medvid produkcije.

Jeste li definitivno odlucili da cete ubuduce pjevati iskljucivo na engleskom?

Tin: Imamo dosta stvari na engleskom, a smatram da je prije svega važno da je pjesma dobra. Engleski se govori na širokom podrucju pa se te pjesme mogu prezentirati svugdje u svijetu. Imamo nekoliko stvari na hrvatskom, a na YouTubeu se može naci naša pjesma "Daleko od mene".

Je li vam pjevanje na engleskom omogucilo da lakše dodete do Big Chrisa?

Tin: Sigurno jest. To bi rekao i moj brat, koji je dosta zaslužan za tu vezu preko Twittera. Miran i ja smo se dogovarali što bi trebalo napisati i došlo je do te suradnje. Snimka je napravljena na Radio Puli kod Alda Spade Ptice, a Chris se ponudio da to izmiksa, da to bude kvalitetno, da može svugdje proci i iskoristiti se. Išli smo po "suhe" kanale, snimak u kojem ništa nije bilo izmiksano. To smo mu poslali, a on je producirao.

Je li vam dao neki savjet, da biste nešto možda trebali promijeniti?

Miran: Ništa nije mijenjao, samo je dodao malo efekata.

Tin: Pustio je sve kako smo snimili, samo što je to vrhunski izmiksao.

Miran: Osim "In The Night" miksao je i "Through Your Eyes", i tu je dodao pokoji slide na gitari. Drago nam je da je suradnja s njim uspjela, komuniciramo i frendovi smo, virtualno. Rekao je za pjesmu "In The Night" da je izvrsna, hit: "Svidaju mi se harmonije, napravit cu izvrstan miks s njom". U meduvremenu sam mu poslao "Nobody's Fault" i "My Time".

Za ovu drugu rekao je da je "fuckin' cool", kao kombinacija Alice In Chains i Metallice, a za "Nobody's Fault" je rekao da je u studiju tresao glavom i skoro slomio nos. Kaže da su nam sve pjesme razlicite, ali u nekom našem stilu, te da je svaka na svoj nacin dobra. (Razgovarao Mladen RADIC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE.


Podijeli: Facebook Twiter