Fatboy Slim 28. svibnja u Umagu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bombardiranje nacije velikim i zvucnim glazbenim imenima se nastavlja: Norman Quentin Cook, poznatiji kao Fatboy Slim, 28. svibnja po prvi put gostuje u Hrvatskoj, a odredište njegovog dolaska je stadion Stella Maris u Umagu.

Premda se Fatboy Slim najavljuje kao vodece ime elektronicke glazbe, ovaj Britanac je vec dugo puno više od toga i njegovi albumi "You've Come A Long Way, Baby" ili "Palookaville" dio su onoga što se danas naziva popularnom glazbenom kulturom.

Premijerno gostovanje Fatboy Slima u Hrvatskoj vec je dugo predmet žudnje financijski najjacih promotora u RH, odredište njegovog ovogodišnjeg nastupa se nekoliko puta mijenjalo, a projekt Beck'sperience se hvalevrijedno odlucio oduprijeti zagrebackoj koncertnoj centralizaciju pa je Umag grad koji bi 28. svibnja definitivno trebalo posjetiti.



Naime, Cook je producent i pionir plesne glazbe koja je postigla masovnu popularnost sredinom 90-ih za što svakako dobar dio zasluga ide na njegov racun. Majstor plesnih ritmova izveo je elektronicku glazbu izvan klubova i doveo je na vrh top lista širom svijeta.

Fatboy Slim je dosad prodao više od 8 milijuna albuma, a njegova glazba je definirala žanr i promovirala ga u jednog od najboljih svjetskih DJ-a koji je 2003. nastupio pred 260.000 ljudi na legendarnom partyju na Brighton Beachu i po tome ce trajno ostati poznat.

Naravno, njegovi hitovi "Praise You", "Weapon of Choice" i "Rockafeller Skank" danas su klasici plesnih podija.

Karte za nastup Fatboy Slima u Umagu mogu se naci u Eventimu i u ducanima Transport Footweara: cijena u promotivnoj prodaji je 125 kuna, a na dan koncerta 180.


Podijeli: Facebook Twiter