Fatalne blizanke:Murati svjedočio o odnosu sa Sandrom


Višesatnim svjedočenjem oštećenog Zije Muratija (42), rovinjskog ugostitelja, jučer je pred vijećem suca Zdravka Garića na Županijskom sudu u Puli nastavljeno suđenje blizankama Sandri i Mariji Jokić (28) iz Poreča optuženima za poticanje na teško ubojstvo, poticanje na razbojstvo i tri kaznena djela prijetnje u listopadu prošle godine u Poreču i Rovinju.

Murati je jučer detaljno opisivao odnos između njega i prvooptužene Sandre s kojom se u ožujku 2012., unatoč tome što u Makedoniji ima suprugu, vjenčao po Islamu. Vjenčao ih je hodža za kojeg je pak Sandrina obrana ustvrdila da od Mešihata islamske zajednice nema ovlasti za vjenčavanje. Svjedok je pojašnjavao da je, sukladno vjerskim zakonima, on kao musliman za svjedoka na vjenčanju imao katolika, a Sandra kao pravoslavka, za svjedoka je imala muslimana.

- Svjedoci su dogovorili da u slučaju rastave tog duhovnog braka moram isplatiti Sandri 13 zlatnika, pri čemu je vrijednost svakog zlatnika 300 eura. Kada smo se razišli to sam i učinio isplativši joj novac u nekoliko navrata, rekao je Murati koji je na daljnje upite suca i braniteljice kazao da Sandra od njega nije
nikada tražila neki novac. Premda su se od 2006., otkada su bili u vezi, znali posvađati, njihovi su prekidi trajali tek po nekoliko dana. Konačan prekid uslijedio je lanjskog rujna i odnosi su ostali normalni.

Zajedno su putovali na egzotične destinacije kao što su Gran Canari, Istanbul, Havaji. Lani su bili i u Veneciji u "shoopingu". U Istanbul su pak putovali da bi Sandri kupili bundu od nerca, ali i vjenčanicu i to nakon vjerskog vjenčanja po Islamu u ožujku 2012. Obrana je pokušala razjasniti jesu li Murati i Sandra trebali obaviti i civilno vjenčanje, no Murati je na to odgovorio da su vjenčanice samo gledali.

- Mi tvrdimo da ste vi lažirali vjenčanje, ustvrdila je braniteljica prvookrivljene Sandre Jokić, na što Murati nije kazao ništa određeno već da je njihovo vjenčanje bilo "duhovno".

Vezano za drugooptuženu Mariju, Murati je kazao da je s njom bio u korektnim odnosima, da su ona i sestra bile bliske, ali i da su se znale posvađati i ne
razgovarati. Marija mu, tvrdi nije nikada prijetila, niti je s njom bio u sukobu.

- Tijekom naše veze Sandra je brinula o meni, darovao sam joj pola stana. Točno je da sam joj putem odvjetnika u pulski zatvor dostavio dokumente kojima tražim opoziv ugovora o darovanju i tužbu za poništenje tog ugovora zbog nezahvalnosti, kazao je između ostalog Murati pojasnivši da se Sandra promijenila prošle godine, odnosno, otkad joj je poklonio polovicu stana u Poreču.

Nakon ispitivanja Muratija obrana je predložila da nakon sedam mjeseci pusti blizanke iz istražnog zatvora te da im se izrekne mjera opreza obvezom javljanja u policijsku postaju i oduzimanjem bjeloruskih putovnica, pa i osobnih iskaznica. Državno odvjetništvo tome se usprotivilo, a sudsko se vijeće priklonilo mišljenju tužitelja da postoji realna opasnost od njihova bijega i time opstrukcije suđenja. (Marica KOŠTA)
 


Podijeli: Facebook Twiter