Fashion.hr: Dojčinović bolja kad ne eksperimentira

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Omiljena hrvatska dizajnerica Aleksandra Dojčinović otvorila je  ovosezonski Fashion.hr na Zagrebačkom velesajmu samostalnom revijom na kojoj je još jednom potvrdila da je najbolja kad se drži dalje od eksperimentiranja: njezina nova kolekcija za žene najbolja je u onim dijelovima koje obilježavaju čiste linije, monokromija i jednostavnost.

Crne haljine kojima je revija otvorena oduzimale su dah: ženstvene, prozračne, s dobro doziranom avangardom i malo asimetrije, uz osvježavajuće poigravanje s dužinama i elegantni zlatni dodaci. Otprilike pola kreacija publika je dočekala zadovoljnim kimanjem glavama i s ponekim oduševljenim uzdahom. I baš kad nam je laknulo što je Dojčinović odustala od kičastih cvjetnih dezena koje je uporno provlačila kroz nekoliko prijašnjih kolekcija, na pistu su stigli problemi: dizajnerica se zanijela s našivanjem malih volančića na gornji dio jedne duge bijele haljine pa se iz daljine činilo da je manekenku objahala merino ovca, druga je bijela haljina zbog čudnih našivenih komada tkanine koji su visjeli s ramena izgledala kao krpotina od raspadnutog stolnjaka, dok je propali eksperiment s mini-krinolinom iznjedrio gomoljasti odjevni predmet nalik divovskome tartufu.

Neke kreacije Aleksandre Dojčinović imaju očit problem s krojem: ušivci na pogrešnim mjestima "napuhuju" materijal na trbuhu, leđima i stražnjici pa te haljine i suknje izgledaju kao brzopotezna improvizacija krojača-početnika, što je i inače problem domaćih dizajnera.

Ipak, unatoč podbačajima, dobar dio ove kolekcije mogao bi postati predmetom žudnje ljubiteljica mode, tako da je Dojčinović opravdala ovo povlašteno izlaganje na Fashion.hr-u. (Maja HRGOVIĆ; snimio Davor KOVAČEVIĆ/NL)


Podijeli: Facebook Twiter