Farmville postaje neovisan o Facebooku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Zyngi razvijaju platformu koja ce spajati igrace koji cak i ne moraju biti prijatelji na Facebooku, ali zato dijele slicne interese u igranju MafiaWarsa, Farmvillea, CityVillea i ostalih Zynginih uspješnica.

Farmville, CityVille, MafiaWars, CafeWorld, Words with Friends i ostale slicne igre Zynge koje milijuni igraju na Facebooku bilo bi nemoguce igrati da korisnici nemaju desetine prijatelja u tim igricama. Svi oni koji ih igraju jako dobro znaju koliko je teško prelaziti na nove nivoe i napredovati ako vam je broj suigraca mali. No u Zyngi su odlucili riješiti taj problem za sve one s malim brojem prijatelja.

Iz Zynge je naime stigla vijest da razvija platformu pomocu koje ce spajati igrace koji cak ne moraju biti prijatelji na Facebooku, ali zato dijele slicne interese u igranju igrica. Platforma ce biti predstavljena do kraja ožujka, a Zynga s tom platformom želi postici nekoliko stvari.

Prvi je cilj olakšati igranje igara, što ce Zyngi donijeti daleko veci broj igraca. Mjesecno oko 240 milijuna korisnika igra jednu od njenih igrica, a zahvaljujuci novoj platformi, u Zyngi se nadaju da ce vrlo brzo taj broj narasti do milijardu.

Osim toga, mnogi predvidaju da bi to moglo znaciti da se Zynga želi odvojiti od Facebooka i nuditi igrice iskljucivo na svojoj stranici. Naime, 12 posto mjesecnih prihoda Facebook ubire upravo od Zynge pa u njoj posve opravdano razmišljaju da taj dio novca zadrže za sebe.

Tako ce i platforma biti dostupna na njenim stranicama. Korisnici ce moci pretraživati baze podataka o igracima, koje su im omiljene igrice, na kojem su nivou, kada najcešce igraju, koliko prijatelja imaju, koliko im pomažu da bi napredovali i sve ostalo. To je prvi put da Zynga razvija neku svoju strategiju za igre izvan Facebooka te ce biti zanimljivo vidjeti u kojem smjeru ce se razvijati taj projekt.

Skepticnih ima manje od onih koji vjeruju da bi Zynga time mogla napraviti veliku stvar. To su pokazali i investitori, zbog cijeg je interesa cijena dionice Zynge nakon najave o razvoju platforme narasla na 14,48 dolara.

Iako je nova platforma vijest koja ce razveseliti milijune Zynginih igraca, cini se da ce ona od toga imati puno vecu korist, a ne samo veci broj korisnika.


Podijeli: Facebook Twiter