Fantomski turisti iz Duge Uvale

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jesu li najavljeni gosti, njih 120 ili 300 (ni sada nije jasno koliko), uopce u subotu navecer trebali biti smješteni u hotelu Croatia u Dugoj Uvali, koji je nakon najava o otvorenju ovog vikenda u subotu ujutro ponovno zapecatila policija i time ga zatvorila do daljnjeg?

Cini se da oni nisu uopce došli, a to smo mogli cuti od jednog pouzdanog izvora koji nam je još za vikend kazao da roba za hotel nije niti nabavljena, a do slicnih zakljucaka došli smo i sami.

Citava prica oko otvaranja ovog hotela kao da je bila farsa i igrokaz za medije da bi se u sporu izmedu vlasnika Industrogradnje i zakupca tvrtke Fio&D oko zakupa tog kompleksa izvršili novi pritisci i dodatno zaoštrili napeti odnosi.

Naime, direktor hotela Branko Matic u nedjelju nam je izjavio da je u subotu u hotel trebalo doci tristotinjak gostiju, dok je dva dana prije Dragan Boljat, suvlasnik tvrtke Fio&D iz Splita, koja u spornom zakupu drži ovaj kompleks, pak najavio dolazak 120 gostiju!

Hotel je navodno bio spreman za prihvat turista, ali su zbog trenutne situacije gosti rasporedeni drugamo, kazala su nam obojica. Na naš upit kamo, Matic nam je odgovorio u Valamarove hotele u Rapcu, dok nam je povjerljivi izvor u subotu kazao da ce gosti vjerojatno biti smješteni u pulskim hotelima.

To ne bi bilo cudno da nam iz hotelijerske tvrtke Rabac d.d., koja posluje u sklopu grupacije Valamar, nije u ponedjeljak došao ispravak netocnog navoda koji kaže da gosti nisu bili kod njih! Zanimljivo je da ni u susjednoj hotelijerskoj kuci Maslinica nisu culi za goste iz Duge Uvale. Dalje nismo ni pitali jer, kako nam je rekla direktorica labinske Turisticke zajednice Radmila Paliska Kos, u Rapcu nema kapaciteta za prihvat toliko gostiju, a i svi su vec unaprijed bukirani.

Još smo jednom kontaktirali hotel Croatiju da bismo provjerili kamo su turisti rasporedeni. Voditeljica prodaje i marketinga Gabrijela Kokot Cvijin nije znala da je direktor njezina hotela izjavio da su njihovi gosti u Rapcu te je rekla da to nije tocno. Potom je kazala da ne bi davala nikakve izjave te da pricekamo iduci dan kada ce se znati hoce li se hotel Croatia otvoriti.

Nakon dužeg inzistiranja obecala nam je da ce nas nazvati nakon deset minuta i obavijestiti kamo su gosti završili. Na kraju nam je kazala da je dio turista smješten u hotelu Pula u Puli te da to možemo slobodno provjeriti, medutim nije nam htjela odgovoriti koliko njih, niti kamo su završili ostali.

Kada smo nazvali hotel Pula da bismo provjerili informaciju, doživjeli smo još jednu zanimljivu situaciju. Gospoda koja se javila u njihovoj službi prodaje potvdila je da su gosti iz hotela Croatia bili smješteni kod njih, ali da su vec otišli. Na pitanje koliko ih je bilo nastao je problem u komunikaciji. Gospoda, koja se nije stigla predstaviti, odmah nam je u više nego bezobraznom tonu rekla da zna na što insinuiramo i da ona nije zadužena za izjave.

Može se samo zakljuciti da i ona, kao i djelatnici hotela Croatia nešto kriju, a to je da vjerojatno gostiju nije ni bilo. Da jest, vjerojatno ne bi bio problem reci o koliko je turista rijec i gdje su našli zamjenski smještaj. Eto, u Dugoj Uvali i dalje sve po starome.


Podijeli: Facebook Twiter