"Fantomski pogodak" Kiesslinga

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Bayera iz Leverkusena zasjeli su na vrh ljestvice njemačkog prvenstva zahvaljujući 2:1 (1:0) pobjedi na gostovanju kod Hoffenheima u prvom susretu 9. kola Bundeslige, ali "pogodak" Stefana Kiesslinga iz 70. minute kojim je sastav iz Leverkusena poveo s 2:0 izazvao je veliku raspravu.

Naime, televizijska snimka pokazala je da je udarac glavom Bayerova napadača očito prohujao pored vratnice, ali je lopta ipak završila u mreži, probivši je. I po reakciji Kiesslinga, koji se uhvatio za glavu, izgledalo je kako je svjestan da je promašio, ali sudac Felix Brych pokazao je na centar, a Kiesslingovi suigrači su se potom okupili oko svog napadača čestitajući mu.

"Prvotno sam mislio da lopta nije ušla u gol, ali onda su mi prišli suigrači i čestitali", kazao je Kiessling nakon susreta.

Čelnici Bayera nakon utakmice priznali su da pogodak nije smio biti priznat, a Hoffenheimov direktor Alexander Rosen najavio je žalbu. "Sigurno ćemo se žaliti. Igrači Bayera uoće nisu slavili, ovo je skandalozno", izjavio je Rosen.

Sudac Brych nakon dvoboja je bio zbunjen. "Bio sam u maloj dvojbi, ali reakcija igrača je bila jasna. Nitko mi nije rekao da lopta nije ušla u gol. Naravno da za mene ovo nije dobra situacija, priznao sam gol kojeg nije bilo", rekao je Brych.

Trener Bayera Sami Hyypia je dodao: "Nakon utakmice sam vidio da je lopta prohujala pored vratnice. No, tijekom susreta sam slavio, ali naravno da je neugodno pobijediti na ovakav način".

Gosti iz Leverkusena poveli su golom Sama (26), a pred kraj utakmice Schipplock (88) je uspio samo smanjiti poraz domaćih. Bayer sada ima 22 boda, dva više od drugog Bayerna te tri od treće Borussije iz Dortmunda koji će svoje susrete 9. kola igrati u subotu. Hoffenheim je 10. s 10 bodova.

Njemačka liga odbila je uvesti tehnologiju na gol-liniji sve do 2015. godine, a Bundesliga ne želi koristiti ni dodatne suce iza golova, koji bi lakše razriješili ovakve dvojbe.

Kiesslingov "fantomski pogodak" Nijemce je podsjetio na sličan događaj iz 1994. godine kada je branič Bayerna iz Münchena Thomas Helmer protiv Nürnberga promašio vrata, ali je sudac priznao gol i Bayern je taj susret dobio s 2:1. Kasnije je utakmica poništena, a u ponovljenom dvoboju Bayern je pobijedio s 5:0. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter