Fantomska firma sakuplja papir

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U zgradi na adresi Veruda 17 u Puli odnedavno je netko, osoba ili fantomska firma, a da nije zatražio dozvolu ili dobio suglasnost od suvlasnika zgrade, postavio ispod poštanskih sanducica u hodniku dvije velike kartonske kutije za sakupljanje starog papira. Takav cin samovoljnog uzurpiranja tudega prostora je nezakonit i upitan, unatoc dobroj ideji da se selekcionirano sakuplja dio otpada za reciklažu.

No, tim cinom samovoljnog postavljanja kutije za sakupljanje otpada u tudoj zgradi ta osoba ili fantomska firma ucinile su još jedan propust i dovele u pitanje osim legalnosti i efikasnost takvoga nacina rada. Naime, na kutiji je odštampan prigodni tekst o korisnosti takvog nacina zbrinjavanja otpada i na kraju teksta navedeno je: "Kada kutije napunite, nazovite - PAN Pula - od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati - 052/522 370 ili 052/522 371".

Pravi problem je nastao tek kada su se kutije napunile papirom, a predstavnik stanara zgrade je pokušao nazvati navedeni broj firme PAN. Odgovora nije bilo, osim poruke telefonskog operatera da su ti brojevi nepostojeci.

Stoga je upitan nacin na koji se privatni prostor koristi za obavljanje djelatnosti bez prethodno dobivene suglasnosti vlasnika, a lažno predstavljanje firme s netocnom adresom i telefonom je u najmanju ruku amoralno i u svakom slucaju nezakonito.


Podijeli: Facebook Twiter