Fantazija za klarinet

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U crkvi franjevackog samostana u Puli Udruga violinista otvorila ovogodišnju sezonu koncerata klasicne glazbe. Pod nazivom "Ususret proljecu" svoj je program posvetila reprodukciji mlade generacije pulskih glazbenika, ucenika Glazbene škole Ivana Matetica Ronjgova.

Rijec je o polaznicima harmonikaških, puhackih i udaraljkaških razreda, odnosno klasa prof. Branka Škare, prof. Delija Malpere, prof. Tatjane Lajic, prof. Orhide Antunovic, prof. Vedrana Vojnica i prof. Maje Petrovic.

Koncertnu je vecer otvorio trio klarineta koji cine David Kumpare, Aldo Foško i Iva Tonello, a izvedbu "Pastorale" J. Kratazchvila za klavirom je pratila prof. Tatiana Šverko Fioranti.

Ona je bila zadužena i za korepeticiju N. Milottijeve "Fantazije za klarinet" koju je svirao David Kumpare te E. Cossettove "Idilico", koju je priredila klarinetistica Iva Tonello, dok su se u solistickim prilikama publici predstavili harmonikaši Dino Krizmanic (A. Piazzolla: "Libertango") i Lino Brozic (Allegro iz "Sonate III" V. Beševila).

U klavirskoj pratnji prof. Jadranke Celic Bernaz nastupila je udaraljkašica Dora Vojnic, a za ovu je vecer izabrala vibrafon i A. Corellijevu "Sarabandu".

Koncert mladih glazbenika kraju je privela flautistica Klara Petrovic u pratnji prof. Snježane Demarin Koelerovom "Perle du Nord", a zakljucio ga je trio klarinetista (Kumpare, Tonello, Foško) s izborom stavaka iz "Suite br. 2" C. Graupnera.


Podijeli: Facebook Twiter