Fantastični Bridgewater i Lewis u Rovinju


Pred mnogobrojnim obožavateljima i fanovima pristiglim iz svih krajeva Lijepe naše, ali i šire, sinoć je u dvorištu bivše Tvornice duhana Rovinj održan veličanstveni nastup Dee Dee Bridgewater, jedne od najboljih pjevačica današnje svjetske jazz scene te pijanista Ramseya Lewisa, vlasnika čak triju Grammyja.

Na četvrtom koncertu ovogodišnjeg Avantgarde jazz festivala primjetno je i da je Rovinj uz sve ono ostalo što pruža, u relativno kratkom vremenu postao prepoznatljiv i moćan centar glazbenih jazz događaja. Na sinoćnjem koncertu, pravoj poslastici za sve glazbene znalce, Bridgewater & Lewis promovirali su svoj zajednički projekt pod nazivom "The Soul of Jazz". Inače, poznatoj je glazbenici ovo bio drugi posjet, odnosno nastup u gradu svete Eufemije te je u maniru prave glazbene dive uz "dobra večer" na hrvatskom, nastavila rekavši kako joj je drago vratiti se u Rovinj.

Koncertna je večer započela je izvedbom bezvremenskog hita "On Broadway", koji je očekivano ponio publiku. Uslijedilo je set skladbi čikaškog pijanista Ramseya Lewisa i njegovog Qiunteta, da bi potom jazz diva, ovog puta u pratnji svog pijanista Edsela Gomeza, svojim glasovnim interpretacijama uistinu i stvarno očarala publiku. Pjevačica svjetskog renomea odlično je komunicirala s publikom, tražila i dobila da se s njom pjeva, pleše i ono najvažnije uživa. Uz izvedbe pjesma "I can't help it", "Night moves", "Save your love for me", posebno dojmljiva je bila izvedba "Maybe today", koju je posvetila svima onima u publici koji su doživjeli iskustvo slomljenog srca. (N. ORLOVIĆ RADIĆ, snimila J. PREKALJ)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter