Fantastičan Art Dance Studio

Art Dance
Art Dance

Pretijesno je bilo Istarsko narodno kazalište za prijem svih poklonika plesa koji su došli popratiti završnu produkciju Art Dance Studija.

Tijekom gotovo dvosatnog programa, uvježbane koreografije, predivni kostimi, ali i entuzijazam plesača ostavljali su svojim plesnim točkama mnogobrojnu publiku bez daha. Plesači, od kojih najmlađi ima samo četiri godine do onih malo starijih, 65-godišnjaka, izveli su niz koreografija počevši od Greasea za koji su osvojili drugo mjesto u kategoriji musical na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u Puli, u kostimima Nevena Mihića s nezaobilaznim, vrhunskim plesačem Edijem Gojakom.

Već tradicionalno, fantastičnim su se nastupom, ovog puta u kaubojskom stilu predstavile "Mame", grupa koja okuplja mame članica ovog studija.

Dinamičan i emocijama nabijen program vodio je mladi pulski glumac Franjo Tončinić iz Teatra Naranča najavivši usput predstojeće ljetne nastupe Art Dancea, ali i novu sezonu plesa na jesen.

Iza Art Dance Studija je desetogodišnji plesni staž pod vodstvom Tatjane Samuele Ban i Katy Radolović te koreografkinje Dunje Pekišić, a osim tisuća plesnih koraka i uvježbanih koreografija mogu se pohvaliti i organizacijom dvaju svjetskih prvenstava u sportsko modernim plesovima. Podsjetimo, prvi se dogodio 2008. godine dok se 12. Svjetsko natjecanje u plesu održalo prošlog mjeseca u Puli, na kojem su plesači Art Dancea osvojili čak deset pehara u raznim kategorijama. (S. R. S.)

 


Podijeli: Facebook Twiter