Fantasyland Samobor - Umag 29:23

Ana Jajčević, Umag (M. MIJOŠEK)
Ana Jajčević, Umag (M. MIJOŠEK)

Iako je rezultat u konačnici bio dosta povoljan za domaće rukometašice, gošće iz Umaga su po onome što su prikazale zaslužile povoljniji ishod. Poslije uvodnih 11 minuta i neodlučenog rezultata (4:4) u naredne četiri minute isto toliko puta se zatresla mreža vratarke Pavić, ponajprije zbog nedjelotvorne igre njenih suigračica u obrani. Taj zaostatak su Umažanke popravile u 27. minuti i bile su na dva pogotka minusa (11:9), pa čak imale napad za smanjenje, no novi propusti su kažnjeni i Samoborke odlaze na "plus 4".

Nastavak je ponudio gotovo istovjetnu sliku iz prve dionice, ali samo do spomenute 27. minute drugog dijela kad su "žuto-plave" bile u zaostatku od 2-3 pogotka. Nesmotrenost u obrani kažnjena je s dva isključenja u istoj minuti tako da suparnice koriste prigodu i odmiču na pet pogodaka te u konačnici uspijevaju zabilježiti sigurnu pobjedu, teže od očekivanja. U gostujućem sastavu ostao je zamijećen realizatorski učinak trolista Raić, Vidović i Jajčević. Uz bolju igru u obrani gošće su mogle i do povoljnijeg rezultata.

Utakmica 6. kola Prve lige rukometašica: Fantasyland Samobor - Umag 29:23 (13:9). Dvorana Tugomil Toni. Gledatelja 150. Sutkinje: Pahor i Trbović (obje Rijeka).

FANTASYLAND SAMOBOR: Kuhar, Golubić 6 (1), P. Lovrić, Balaško 2, Štrkalj 1, Šilobod, Kuzmić-Husak, Kozlovek 3, Džepina, Radovanović, I. Lovrić 9 (3), Bazzeo 4 (2), Milanović-Litre 3, Makarun, Bošnjak.

UMAG: Žuliček, Pavić, Milošević, A. Imamović, Raić 7 (4), Mataija, Vidović 8, Jajčević 7 (2), Špoljarić, Čorković, Gašić 1, Tokić.

Sedmerci: F. Samobor 8 (6), Umag 6 (6). Isključenja: F. Samobor 10, Umag 10 minuta. (M. GAVRAN)


Podijeli: Facebook Twiter