Fanovima jazza ni kiša ne može ništa


Četverodnevna deveta edicija Last minute Open Jazz Festivala otvorena je u subotu na Trgu Tomaso Bembo uz nastup dvije od planirane tri grupe. Naime, kiša je spriječila nastup barcelonskog Atom quarteta s Carlosom Faginom na klaviru pa je njih organizator Tomislav Pavleka prebacio u drugi dan festivala da nitko ne bi ostao uskraćen dobre glazbe. Atom quartetu su se zasigurno obradovali mnogi Španjolci koji su našli put do Bala i dobrog jazza.

Svoje su koncerte unatoč kiši održali Robert Tomić Zuber & Folk Fingersi i Nikša Bratoš na svu radost brojne strane i domaće publike.

- Nikada toliko posjetitelja nismo imali, rekao je Pavleka i vjerojatno je u pravu. Prema Trgu Bembo i Kamenim pričama neprestano se upućivala vesela gomila ljudi. Čaše vina i kišobrani bili su glavni gadgeti večeri. Zoran Predin & Damir Kukuruzović  Django group nastupom iz Kamenih priča do 3 su sata ujutro zabavljali publiku podno Kaštela. Uz internacionalnu publiku i otmjeni jazz Bale su poprimile sasvim jednu novu notu. (P. BARIČEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter