Fanovi uzvicima dočekali Cohena na tonskoj probi

Leonard Cohen na pozornici u Areni
Leonard Cohen na pozornici u Areni

Uz uzvike oduševljenja 30-ak obožavatelja koji su na ogradi sa zadnje strane Arene dočekali dolazak jedinstvenog i neponovljivog kanadskog kantautora na tonsku probu dan uoči sutrašnjeg rasprodanog pulskog koncerta, nešto poslije 20 sati Leonard Cohen je posve sam, u crnom odijelu i s crnim šeširom na glavi, mirno izašao na već dovršenu, 18 metara dugu pozornicu u amfiteatru.

Za klavijaturama je, i uz pomoć matrice, jedinstvenim dubokim baršunastim glasom otpjevao "Town of Song", a zatim sjajno na gitari odsvirao i otpjevao skladbu "The Night Comes On".

Nakon jakog aplauza iza Arene, naklonio se i šeširom pozdravio najvjernije obožavatelje, da bi zatim s cijelim orkestrom izveo vječnu "Dance Me To The End Of Love", s kojom bi sutra navečer, ako je suditi po set listama sa zadnjih koncerata u Berlinu, Beču, Ljubljani, trebao otvoriti i pulski koncert.

Iako je Arena rasprodana prije par tjedana, traje neviđena potražnja za slobodnom ulaznicom. Cohen je došao u Pulu još u nedjelju, punih pet dana prije nastupa. Koncert sutra počinje u 21 sat, a ulazi će biti otvoreni od 19 sati. (Z. ANGELESKI; snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter