Fakofbolan u muzeju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Fakofbolan, predstavnici pulskog punka iz sredine 90-ih - a tada nije bilo underground kluba u kojem nisu svirali - nastupaju u subotu na Kaštelu, u sklopu Noci muzeja koju u Puli organizira Povijesni muzej Istre.

Bit ce im to prvi koncert u rodnom gradu nakon šestogodišnje pauze koju su prekinuli krajem prošle godine koncertom u Ljubljani, nakon cega je uslijedilo pet nastupa po Hrvatskoj. Bend cine basist Davor Uljanic, pjevac Igor Šaponja, bubnjar Dejan Gotal te gitarist Tibor Mlac.

- Neposredan povod ponovnom okupljanju bila je usluga prijatelju. Nekadašnjem izdavacu dugovali smo jedan koncert, a on je u srpnju prošle godine organizirao Dirty Old Festival u Velikoj kraj Požege pa smo pristali nastupiti. Kad smo ponovno poceli svirati bili smo oduševljeni, u afektu, bilo nam je super družiti se i poslije probe ici na pivo, kaže basist Davorom Uljanicem.

- Poziv muzeja nas je iznenadio i puno nam znaci, smatramo to velikim priznanjem. Imat cemo samostalni koncert na Kaštelu, besplatan upad, dobar razglas. Ocekujemo vrhunski koncert i da ne padne kiša. Uopce, ideja Noci muzeja s ovakvim konceptom je fantasticna. A organizatori su nam ovim pozivom iskazali itekakvo povjerenje i respekt, dodaje on.


Podijeli: Facebook Twiter