Fakofbolan punom snagom u Šikutima

Fakofbolan punom snagom u Šikutima (Andi Bančić)
Fakofbolan punom snagom u Šikutima (Andi Bančić)

S puno dobrih emocija i energije, na nenajavljenom koncertu samo za prijatelje i suradnike, pulska punk rock grupa Fakofbolan jučer je u Šikutima predstavila svoj novi studijski album "Ako ne možeš napraviti sam bar pokvari drugome", samo dan nakon njegove internetske objave.

Bez posezanja u dosadašnji opus, u sat su vremena, po redu i u cijelosti, odsvirali svih 11 pjesama s novog, četvrtog studijskog albuma, koji se pojavljuje deset godina nakon objave prethodnog albuma "Provincija uzvraća udarac".

Glazbena poslastica bila je gostovanje gitariste kultnih Golih jaja Semija Giljanovića (gostuje i na albumu), čiji su laki, a moćni rifovi obogatili ionako snažnu zvučnu sliku FOB-a koju vješto grade gitarist Tibor, basist Đuro, bubnjar Dejo i frontmen Šapo, čineći postavu jedne od najdugotrajnijih i najdosljednijih antifašističkih punk bendova koji ima brojne obožavatelje u Hrvatskoj i regiji.

Posebno su sinoć lijepo zvučale nove melodičnije punk rock pjesme poput "Stoke sitnog zuba" ili himnične "Vidimo se, nismo slijepi", čijoj se izvedbi na samom kraju koncerta pridružila najuža prijateljska ekipa iz Rojca, što je bio i vrhunac ovog jedinstvenog muzičkog druženja. Dojmljivo je zvučala i dulja, improvizirana instrumentalna odjava pjesme "Hotel Remetinec", koje nema na albumu.

Obožavatelje FOB-a uskoro čekaju posebna koncertna iskustva. U Šikutima su bili izloženi i strip radovi različitih domaćih i inozemnih autora koji su u suradnji s festivalom Novo doba, a za skoro LP izdanje čiji će radovi biti sastavni dio, ilustrirali po jednu pjesmu s albuma. (Zoran ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter