Fakofbolan - novi album nakon deset godina


Deset godina nakon objave zadnjeg albuma "Provincija uzvraća udarac" pulski punk rock sastav FOB, punog naziva Fakofbolan, za dva će tjedna objaviti novi, četvrti studijski album pod nazivom "...ako ne možeš napraviti sam bar pokvari drugome...".

Novi album jednog od najdugotrajnijih i najpopularnijih punk bendova koji ima brojne obožavatelje u Hrvatskoj i regiji, objavit će PDV, nova izdavačka etiketa Pozitivnog ritma, organizacije koja je široj javnosti poznatija po organizaciji festivalskih i klupskih događanja.

PDV će, kako se najavljuje, bez ograničavanja prema stilskim definicijama svoja glazbena izdanja objavljivati u vinilnim (Prekomjerna Doza Vinila) i digitalnim (Puna Digitalna Vreća) formatima, koliko im mogućnosti i prilike budu dopuštale.

Novi album FOB-a sadrži 11 pjesama, a od ponedjeljka, 21 listopada do 31. listopada, putem službene web-stranice i pratećih društvenih mreža objavljivat će se po jedna dnevno na preslušavanje online, da bi u petak, 1. studenog, točno u podne, novi album bio objavljen u cijelosti i pušten u prodaju putem downloada i novog webshopa etikete PDV na adresi www.pdv.com.hr, koja će tim činom i zaživjeti. Nedugo zatim objavit će se videospot za prvi singl s albuma, kao i vinilno (LP) i CD izdanje novog albuma FOB-a.

Novi je album sniman tijekom prošle i ove godine u pulskom studiju Partyzan, miksan je u Sloveniji, a masteriziran u Engleskoj. Na albumu se pojavljuju razni gosti, a producirao ga je renomirani pulski producent Edi Cukerić. Od objave zadnjeg albuma do danas održala se ista postava benda u sastavu: Šapo (vokal), Tibor (gitara), Đuro (bas) i Dejo (bubnjevi).

U kombinaciji "uličnog" punkrock i "melodičnog" hardcore stila FOB na novom albumu, kako saznajemo, i dalje pjeva o stvarima kojima na osebujan način kritiziraju negativna stanja u današnjem društvu, a izdavač najavljuje "dosad najzreliji i najkvalitetnije isproducirani album Fakofbolana, uz briljantno sročenu i isporučenu punk liriku".

Nakon izlaska zadnjeg albuma prije deset godina uslijedila je višegodišnja stagnacija da bi se bend zadnjih par godina iznova aktivirao i iznimno usviran nastupio na brojnim rasprodanim koncertima, postupno predstavljajući nove pjesme. Počeci ovog benda vezani su uz kolektiv Monte Paradiso koji je iznjedrio istoimeni, danas kultni hardcore punk festival, koji je ove godine pod koordinacijom nove generacije zakoračio u treće desetljeće održavanja. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter