Fakofbolan - noc za pamcenje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon više od deset godina izbivanja u Rijeku se protekle subote vratila legendarna pulska punk grupa Fakofbolan i pred oduševljenom ekipom, koja je dugo išcekivala njihov dolazak, priredila fantasticnu punk feštu.

Šapo, Tibec, ?uro i Gotal stigli su na poziv Udruge metalaca Rijeka, kojoj ce svi oni koji su u subotu do posljednjeg mjesta napunili koncertnu prostoriju u klubu Palach vjerojatno još dugo biti i više no zahvalni.

Odlicnu glazbenu vecer otvorili su decki iz mladog pulskog hardcore punk benda DJ & the Wootchyak, koji su svojom nabrijanom svirkom stvorili savršenu atmosferu za docek glavnih zvijezda.

Roden nakon drugog Monteparadiso festivala 1993. godine, Fakofbolan u kratkom je roku opravdano dobio epitet jedne od najboljih domacih punk grupa, a da mu popularnost ne jenjava i nakon višegodišnje pauze, na najbolji moguci nacin potvrduje i ovaj nastup.

Po principu malo starog, malo novog, malo autorskog, malo obradenog istarska je cetvorka zakuhala zaista jedinstvenu atmosferu i kombinacijom svima dobro poznatih pjesama istinski razveselila svoje vjerne poklonike.

Da su rijecki, ali i fanovi iz mnogih drugih dijelova Lijepe naše, jedva docekali nastup energicnih pulskih punkera, bilo je ocito vec od prve pjesme koju je okupljeno mnoštvo otpjevalo uglas s clanovima benda. Isti se scenarij nastavio i u ostatku veceri.

Dok su neki iz sveg glasa pjevali hitove kultne istarske cetvorke, dio razularene publike pozornicu u Palachu pretvorio je u skakaonicu s koje se uz glasnu glazbu F.O.B.-a bacao medu veselo mnoštvo. Bila je to noc za pamcenje.


Podijeli: Facebook Twiter