Fakofbolan, Citizen Fish i Autonomads energično otvorili Seasplash

Ilustracija (N. LAZAREVIĆ)
Ilustracija (N. LAZAREVIĆ)

Energičnim nastupom pulskog punk rock benda Fakofbolan, a zatim i britanskih sastava Citizen Fish i Autonomads na glavnoj festivalskoj pozornici, preksinoć je na tvrđavi Punta Christo počelo jubilarno 15. izdanje Seasplasha, jednog od najdugovječnijih domaćih festivala.

Bogat program

Nakon zagrebačkog benda One Dread, koji izvodi obrade reggae-roots-dancehall hitova i Fakofbolana, nastupili su Citizen Fish, poznati britanski ska/punk bend, čiji su pojedini članovi u bendovima Subhumans i Culture Shock. Glavnu je pozornicu u četvrtak zatvorio mančesterski bend Autonomads, sastav inspiriran dub-anarcho-punk pokretom. Na ostalim su se pozornicama do jutra izmjenjivali DJ setovi i live nastupi.

Pored dnevne pozornice BeachSplash, večernji program odvija se na četiri pozornice, na kojima će do ponedjeljka rano ujutro nastupiti preko 70 izvođača.

Gosti i iz Kostarike

Već su od srijede u festivalski kamp pristizali ljubitelji reggaea, duba, drum and bassa, junglea, ska i punka, a zabilježeno je povećanje broja inozemnih posjetitelja u odnosu na prošla izdanja, pretežito onih iz europskih zemalja (Engleza, Talijana, Austrijanaca, Nijemaca, Švicaraca, Belgijanaca, Francuza, Danaca, kao i posjetitelja iz regije). Kako saznajemo od organizatora, par ulaznica kupljen je u Kostarici. Uz opstanak i dojmljiv 15-godišnji kontinuitet, pohvalno za domaće snage koje organiziraju Seasplash.

Festivalski dan kreće već od 13 sati na BeachSplash pozornici tik uz more, a tijekom dana posjetitelji mogu sudjelovati u festivalskim radionicama, od dub yoge i plesa na svili do DJ radionice, video radionice i izrade dub sirena.

U subotu Vin Gordon, omiljeni trombonist Boba Marleya

Vin Gordon, legendarni jamajkanski trombonist, omiljeni trombonist Boba Marleya u subotu će (na glavnoj pozornici od 23.15 do 00.45 sati) po prvi put nastupiti u Hrvatskoj sa svojim The Real Rock Bandom. Nakon njih na glavnu binu izaći će Culture Shock, pioniri u simbiozi ska, dub i punkrock glazbe, koji su se vratili na scenu s novim albumom nakon 25 godina pauze. Nakon njih svirat će Killo Killo Banda iz Srbije. (Z. ANGELESKI, snimio Tomislav SPORIŠ)


Podijeli: Facebook Twiter