"Fajt" ucenika zbog šamara!?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dogovoreni nogometni susret osnovnih škola Stoja i Kaštanjer na igralištu Kaštanjer u petak u pozadini je imao i dogovoreni «fajt» izmedu osnovnoškolaca palicama, lancima, bokserima i malim sjekirama. Tucnjava na utakmici u školi Kaštanjer je, prema rijecima roditelja, dogovarana tjedan dana prije, navodno zbog šamara izmedu dva ucenika tih osnovnih škola.

U petak je tu utakmicu došlo gledati dvjestotinjak djece iz raznih škola, a tucnjava je zapocela oko 16 sati, nakon cega je, prema izjavi ucenika, u krugu dvorišta škole videna policija.Ucitelji su tada ucenicima zabranili izlazak iz ucionica dok se gužva ne smiri, a cistacice su zatvorile vrata škole. U našu se redakciju javio jedan zabrinuti roditelj koji je nakon nemilog dogadaja u školi Kaštanjer od sina cuo što se dogadalo u školi i izvan nje. Roditelj (podaci poznati redakciji) ne želi u javnost davati svoje podatke zbog eventualnog revanšizma prema sinu.

- Nezamislivo mi je da se nemili dogadaj odigrao usred bijela dana u dvorištu škole i to za vrijeme nastave. Dolazak "naoružanih" ucenika osnovne škole i onih bivših ucenika škole zbog obracuna trebalo je zaustaviti odmah. Tjedan dana se prica po školi i okolo da se priprema "fajt" zbog šamara. Kakvih je razmjerima bila tucnjava, nisam upoznat, no znam da to nije u redu i da bi mjerodavne institucije trebale reagirati na takvo nasilnicko ponašanje, pocevši od ravnatelja škole pa dalje. Imam sina u Osnovnoj školi Kaštanjer i bojim se da mu se nešto ne dogodi zbog necije nemarnosti i aljkavosti. Razgovarao sam s više roditelja djece iz te škole koji su potvrdili da se u petak "nešto" dogodilo i svi redom vele da ce otici u školu po objašnjenja kod ravnateljice. Pitamo se zašto policija i sudstvo ne stanu na kraj takvim nasilnicima i pocnu ih kažnjavati zajedno s roditeljima, kažu nam potreseni roditelji.

Od glasnogovornice PU istarske Nataše Rogic dobili smo izjavu da policija u petak nije intervenirala ni na kakvoj utakmici te da s tim dogadajem nije upoznata.


Podijeli: Facebook Twiter