Fair play kroz druženje i sport

(G. ČALIĆ ŠVERKO)
(G. ČALIĆ ŠVERKO)

Istarska turneja devetnaestog izdanja međunarodne sportsko zabavne manifestacije Sportske igre mladih i Coca - Cola Cup koja se održava pod sloganom "Živimo život bez droge jer droga uzima život", započela je u srijedu u Buzetu. U sportskim nadmetanjima kod buzetske dvorane sudjelovalo je dvjesto i pedesetak osnovaca Osnovne škole "Vazmoslav Gržalja", a plamen igara upalila je dogradonačelnica Ana Pernić i time simbolično otvorila igre u Buzetu. - Sportske igre mladih jedan su od brojnih sadržaja zbog kojih se Buzet nedavno kandidirao za priznanje" European Town of Sport", odnosno "Europski manji grad sporta", a koje za gradove s manje od 25.000 stanovnika dodjeljuje neprofitna organizacija ACES Europe, poručila je Pernić.

Olimpijski plamen donio je rukometaš RK Buzet Filip Prša. Zahvalnost lokalnoj samoupravi što je podržala devetnaesto izdanje Sportskih igara mladih koje ove godine po prvi puta završava velikim međunarodnim finalnim natjecanjem predstavnika četiri zemalja, iskazao je Tihomir Gudić, izvršni direktor Sportskih igara mladih. - Radost sporta i druženje koje donose Sportske igre mladih za nas su ogromni. Plamen koji smo zapalili i koji je označio početak igara, zapalit će i plamen razumijevanja, prijateljstva i fair playa, poručila je buzetska osnovka Katarina Mijatović.

U natjecanju u atletici, odnosno trčanju na 60 metara, za veliku završnicu, koja će se u ovog ljeta održati u Splitu, u kategoriji prvih i drugih razreda plasirali su se Agata Paro i Leo Vivoda, a kategoriji trećih i četvrtih Lana Prodan i Kevin Hrvatin. Graničara su najbolje igrale ekipe 2. b matične škole Buzet ( u kategoriji prvih i drugih razreda) te 4. a matične škole Buzet (kategorija trećih i četvrtih razreda) koje također putuju na splitsko finale. U cageballu čiji pobjednici ne idu na finalna natjecanja, među djevojčicama pobijedila je ekipa "Žnj", a među dječacima "Zvjerke".

- Ovo je četvrta godina da Buzet sudjeluje u Sportskim igrama mladih. Mali Buzećani postižu u pravilu jako dobre rezultate. Svake godine od pedeset do šezdeset osnovaca sudjeluje na finalnim natjecanjima, a osvojili su i poneka prva mjesta, izjavio je tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Buzeta Mario Sirotić. Sportske igre mladih proteklih su godina postale prepoznatljiv brend u Hrvatskoj i susjednim zemljama Europe, a cilj im je kroz druženje i sport, promicati način života čiji su temelji razumijevanje, prijateljstvo, solidarnost i fair-play. (G. ČALIĆ ŠVERKO )


Podijeli: Facebook Twiter